joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric acuză: Hypermarketurile străine „batjocoresc producătorii români”

Senatorul Sorin Lavric acuză: Hypermarketurile străine „batjocoresc producătorii români”

Senatorul Sorin Lavric acuză hypermarketurile că „batjocoresc producătorii români”, informează un comunicat de presă trimis redacției.

Senatorul AUR se referă la cazul Irinei Filip, (foto) producătoarea de înghețată din Teleorman, care a fost respinsă de hypermarketuri la vânzare, deși produsul său este mai sănătos și mai ieftin ca altele.

„Antreprenorii români, care ar trebui să fie motorul economic al țării, nu sunt doar împovărați cu tot felul de taxe, impozite și alte biruri gândite de către guvernul PNL-PSD, ca să aibă bani pentru campania electorală și armatele de orci liberalo-pesediste care au sufocat administrația centrală, ci sunt batjocoriți în propria țară de către supermarketurile străinilor, care îi obligă pe români să le cumpere mărfurile scumpe, de proastă calitate, produse în țările lor.

Cel mai recent caz, în care un producător român a fost blocat de către șapte din zece cei mai importanți retaileri prezenți pe piața din România, este cel al Irinei Filip, patroana fabricii de înghețată Cream Land din Teleorman, a cărei înghețată, fabricată exclusiv din ingrediente naturale, cu lapte proaspăt, fără niciun aditiv, a fost pur și simplu aruncată de pe rafturile marilor supermarketuri pentru că făcea concurență celorlalte produse pline de E-uri și conservanți, care sunt comercializate la prețuri mult mai mari decât înghețata românească”, afirmă Sorin Lavric.

Reprezentantul AUR acuză coaliția PSD-PNL că nu face nimic pentru producătorii autohtoni.

„Un asemenea abuz, de o mârșăvie ieșită din comun, la adresa unui producător autohton este absolut incalificabil, iar marii retaileri, care blochează accesul produselor românești la rafturi, ar trebui sancționați drastic de către Consiliul Concurenței. Producătorii români, în loc să fie sprijiniți și respectați de către guvernanți, prin crearea unui mediu economic favorabil creșterii și dezvoltării acestora, au ajuns să fie tratați ca niște sclavi, umiliți și aruncați în pragul falimentului de către marile interese străine care fac legea în România condusă de niște trădători de neam și țară.

La alegerile din acest an este imperios necesar ca românii să tragă un semnal de alarmă că nu mai doresc să cumpere mâncare proastă și scumpă, ci vor ca pe rafturile magazinelor să găsească produse românești, proaspete și sănătoase. De aceea, este necesar să aleagă doar acei candidați care nu sunt vânduți intereselor străine. Să aleagă candidații care vor susține producătorii și produsele românești”, concluzionează Lavric.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE