vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATESondaj CSPS | AUR, pe primul loc în intențiile de vot pentru...

Sondaj CSPS | AUR, pe primul loc în intențiile de vot pentru alegerile europarlamentare

Centrul de Studii Politice și Sociologice a realizat un sondaj, în luna mai, la comanda 60m.ro. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este creditat cu cel mai mare procent ca intenție de vot, 34%.

Acesta este urmat la PSD+PNL, cu 27%, ADU, cu 25% și UDMR cu 5%. Reper și SOS România sunt cotate cu 4%, respectiv 3% și nu intră în Parlament.

Formațiunea condusă de George Simion a reușit o creștere spectaculoasă, fiind pentru prima dată în acest an când apare într-un sondaj cu un procent cu 3 în față. Mai mult de jumătate din respondenți au precizat că își doresc la Bruxelles europarlamentari care să îi reprezinte cu demnitate.

De precizat că o treime dintre respondenți au spus că la alegerile locale vor vota diferit față de europarlamentare.

Alianța pentru Unirea Românilor a reușit să intre în Parlament, în 2020, după ce a obținut aproape 10% la alegeri.

Sondajul de opinie a fost realizat de Centrul de Studii Politice și Sociologice la comanda Agenţiei de presă 60m.ro. Datele au fost culese în perioada 7 – 15 mai, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 2.613 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. ajuns evropaliamentar,din dl. apucat de aur piperea nu va mai ramane decat “carcasa umana” ca la aia din Bahmut,va vota dupa cum ii spune ursula GERTRUD: asta face Systemul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE