vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATETraian Băsescu, reacție incalificabilă la atacul armat asupra lui Robert Fico. „Petrov”...

Traian Băsescu, reacție incalificabilă la atacul armat asupra lui Robert Fico. „Petrov” îl numește în continuare „extremist” și „demagog” pe premierul slovac: Aici duce „suveranismul, izolaționismul, populismul exagerat”

Fostul președintele al României, Traian Băsescu, a refuzat să condamne atacul asupra lui Robert Fico, premierul slovac, în urma căruia acesta este în spital.

Băsescu a spus doar că atacatorul să fie „un cetățean care așa a înțeles el, dacă e întreg la minte, să se răzbune pe ce i se întâmplă în viața de zi cu zi”.

„L-am cunoscut pe Fico. Am fost colegi în Consiliul European vreo doi sau trei ani ani până când el a pierdut alegerile în Slovacia. Era de stânga dar mult mai puțin suveranist decât e acum. Și parcă mult mai atașat era atunci de valorile Uniunii Europene. Ce trebuie să vedem acum este că acest eveniment nu a fost de o conspirație sau de nu știu ce organizări speciale. A fost un cetățean care așa a înțeles el, dacă e întreg la minte, să se răzbune pe ce i se întâmplă în viața de zi cu zi. Dacă este în toate facultățile mintale, dacă nu e un bolnav, e un bolnav și asta e. Dar tind să cred că e vorba de un cetățean furios”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24.

În mod fantastic, cel care dădea informații la Securitate sub numele de „Petrov”, dă vina pe victimă pentru incident, motivând că aici duce „suveranismul”, aluzie la ideologia lui Fico.

Fostul președinte a afirmat că „suveranismul, izolaționismul, populismul exagerat nu poate duce decât la ceea ce s-a întâmplat azi”.

„N -aș vrea să fiu proroc al unui viitor în care vom mai vedea asemenea evenimente pentru că de la violența între cetățeni și instituții de forță ale statului nu-i decât un pas până la violența între cetățeni și demnitari care sunt considerați de toți generatorul violențelor pe care le trăiesc cetățenii europeni în fiecare zi. (…)

Și primul obiectiv este eliminarea acestei teorii care substituie extremismul naționalist, teoria suveranismului. Când ești în Uniunea Europeană și ai semnat tratatul de aderare, acolo ți-ai cedat o bună parte din suveranitate, ai pus-o la oala comună a UE.

Vii după 20 de ani să vorbești de suveranism , asta e demagogie ordinară, care nu duce decât la păcălirea celor mai puțini informați și creează tensiuni formidabile în societate. Nu numai în societatea românească ci și în societatea slovacă, și în societatea cehă, și în societatea poloneză, și în societatea germană. Deci este o întâmplare sau un fenomen care a cuprins Europa, teoria suveranismului, care este o falsă teorie valabilă pentru viitorul Europei” a spus „Petrov”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

12 COMENTARII

 1. fara colaborarea serviciilor de securitate aceste evenimente nu se pot intampla. Fara tradarea securitatii lazlo tokes si cei 4-5 lachei ai lui nu aveau nicio sansa in 89.

 2. “Când ești în Uniunea Europeană și ai semnat tratatul de aderare, acolo ți-ai cedat o bună parte din suveranitate, ai pus-o la oala comună a UE.” Sa zicem ca o fi fost asa de la inceput, dar nu cred, si studiatii in Drept ar trebui sa stie. Dar, dumneata, fost presedinte, cand a fost sai ntram in UE si stiai ca ne vom ceda o “buna parte” din suveranitate, de ce nu ne-ai intrebat si pe noi daca suntem de acord sa facem chiar asta, sa cedam o buna parte din suveranitate ?!
  Minciuna oricum e minciuna, caci pana la urma, acum vorbeste de “o buna parte din suveranitate” din aceeasi pe care o numise mai devreme “teoria suveranitatii” (de care “trebuie sa scapam”)… Cand omul intoarce cuvintele ca la Ploiesti, e clar ca minte, dar uite cum distingi minciuna si minciunile concrete, daca nu primesti declaratiile astea politice ca pe poezii “mangaietoare” pe o minte lenevita de comoditate sufleteasca.

 3. După securistul Băsescu – tatăl lui Caconschi, Cacahagi și Cacaleologu – dacă un politician infurie un cetățean, cam la asta trebuie să ne așteptăm, la crimă…

  ăștia ne sunt occidentaliștii, democrații și valorile ioropeene…

 4. slugoiul Băsescu,
  soroșistul Cristi Pârvulescu și
  licheaua de Radu Tudor

  toți justifică atacul terorist impotriva unui politician din tabăra adversă.

  Ei sunt extremiștii și teroriștii!

  nu ii uitați cand vă mai dau lecții de democrație

 5. Americanilor le aduce aminte de … JFK/RFK/ETC.

  Iar oamenii lui CTP sunt cu întâiul marinar – în retragere – al țării:

  „Culegi ceea ce semeni: ură și violență. Tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico își are rădăcinile în cei peste 25 de ani de când e implicat în politică”

  https://republica.ro/culegi-ceea-ce-semeni-ura-si-violenta-tentativa-de-asasinat-asupra-premierului-slovac-robert-fico-isi

  De-aia e frumoasă libertatea – are „de toate”!

  P.S.

  E tare d-nul Maxtor! 🙂

 6. Gunoiul de Basescu, tot gunoi, chiar groapa de gunoi.

  Poate reuseste sa ajunga si el la inchisoare macar ceva ani, ca are pentru ce.

 7. Iar si-a luat whiskyul inainte de interviu acest alcoolic. Basescu a cladit statu paralel in Romania, e normal sa il critice pe Figo care incerca sa distruga Statu paralel din Slovacia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE