sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEMașinile electrice din ce în ce mai nepopulare. Românii nu s-au înghesuit...

Mașinile electrice din ce în ce mai nepopulare. Românii nu s-au înghesuit pentru vouchere „Rabla Plus” iar sumele vor fi transferate către persoane juridice

Românii nu par dornici să achiziționeze mașini electrice (EV). Deși statul român a pus la bătaie pentru anul 2024, un miliard de lei pentru ca oamenii să-și achiziționeze mașini electrice și plug-in hybrid, o sumă record pentru programul Rabla Plus, români nu s-au înghesuit să obțină voucherele.

Astfel, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet a fost nevoit să recunoască că programul “Rabla Plus” pentru persoane fizice merge sub aşteptări, sumele neconsumate pentru persoane fizice urmând să fie direcţionate către secţiunea destinată persoanelor juridice, unde se pare că lucrurile merg mai bine.

“La nivel mondial există o dinamică foarte accentuată în ceea ce priveşte autoturismele electrice, fie că discutăm despre anumiţi producători din Europa sau din afara Europei, fie că discutăm despre tendinţele achiziţionării acestor autoturisme. În ceea ce priveşte România, mi s-a spus că, spre exemplu, la “Rabla Plus”, după ce Ministerul Finanţelor a decis, în luna decembrie a anului trecut, înjumătăţirea voucherului pentru maşinile electrice de la 10.000 de euro la 5.000 de euro, la persoane juridice merge mai bine, dar la persoanele fizice este sub aşteptările noastre. Motiv pentru care nu putem decât să distribuim acele sume neconsumate, pentru că societăţile comerciale din România, câtă vreme au epuizat bugetul, probabil că au capacitatea să mai tragă din acei bani. Nu mai vorbesc de faptul că o maşină care e folosită într-o societate comercială, statistic vorbind, parcurge mai mulţi kilometri decât o maşină folosită de o persoană fizică”, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, în conferinţa de presă dedicată anunţării câştigătoarelor competiţiei “Best Electric Car in România – ediţia 2024”, scrie Agerpres.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE