duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEPolonia | De zece ori mai puține avorturi în 2021 decât în...

Polonia | De zece ori mai puține avorturi în 2021 decât în 2020, ca urmare a deciziei Tribunalului Constituțional: Fiecare viață umană are aceeași valoare. Nu există ființe umane mai bune și mai rele, fiecare om are același drept de a exista

Polonia a fost martora unei scăderi bruște a avorturilor legale în toată țara, anul trecut, deoarece au fost înregistrate doar 107 întreruperi legale de sarcină, de 10 ori mai puține decât în ​​2020, arată datele colectate de cotidianul Rzeczpospolita.

Scăderea semnificativă a avorturilor legale este efectul hotărârii Tribunalului Constituțional din 2020 asupra avortului eugenic, care a limitat sever circumstanțele în care întreruperea sarcinii ar fi considerată compatibilă cu Constituția Poloniei.

Datele accesate de Rzeczpospolita arată că toate avorturile din Polonia, anul trecut, au fost efectuate în cazurile în care testele prenatale sau alte premise medicale indicau o probabilitate mare de afectare severă a fătului sau o boală incurabilă care ar fi pus în pericol viața fătului și, de asemenea, sănătatea sau viața mamei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În schimb, în ​​2020 au existat 1.076 de astfel de proceduri, în 2019 au existat 1.100, iar în 2018 au fost 1.076

Pe 22 octombrie 2020, Tribunalul Constituțional a hotărât că avortul din cauza presupunerii unei boli grave sau afectarea fătului este neconstituțional. Hotărârea și justificarea sa legală au fost publicate de Guvernul Poloniei în ianuarie anul trecut.

„Tribunalul Constituțional și-a menținut opinia că oamenii au dreptul la viață din momentul concepției. De asemenea, Tribunalul a concluzionat că fiecare viață umană are aceeași valoare. Nu există ființe umane mai bune și mai rele, fiecare om are același drept de a exista. Sistemul juridic polonez se bazează pe acest fundament al civilizației umane”, se arată în hotărâre. „Întreruperea sarcinii duce la privarea de viață a unui copil”, a adăugat acesta.

În octombrie și noiembrie 2020, mai multe proteste pro-avort și antiguvernamentale au fost organizate de „Greva femeilor” în mai multe orașe poloneze, din cauza verdictului Tribunalului Constituțional privind avortul eugenic. Protestele au devenit adesea violente și au dus la ciocniri cu poliția și atacuri asupra bisericilor. Protestatarii au cerut demisia guvernului și accesul deplin la avort, potrivit Remix News.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate