miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATERomânia se bagă în gura ursului? Vladimir Putin spune că Rusia nu...

România se bagă în gura ursului? Vladimir Putin spune că Rusia nu va ataca țări NATO, dar că va lovi aeroporturile de pe care acestea vor decola, indiferent care ar fi acelea

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Prezent la o întâlnire cu piloţi ai forţelor aeriene ruse, președintele Putin a afirmat că alianţa militară occidentală condusă de SUA s-a extins spre est, către Rusia, după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, dar că Moscova nu are în plan să atace un stat al NATO.

„Nu avem intenţii agresive faţă de aceste state”, a asigurat Putin, potrivit unei transcrieri făcute publice joi de Kremlin.

„Ideea că vom ataca vreo altă ţară – Polonia, statele baltice, şi cehii sunt speriaţi – este un nonsens complet. E doar o prostie”, a insistat preşedintele rus.

Întrebat despre avioanele F-16 pe care Occidentul a promis să le trimită Ucrainei, Putin a afirmat că astfel de aeronave nu vor schimba situaţia din Ucraina.

„Dacă (occidentalii) livrează F-16, şi se discută despre asta şi se pare că antrenează piloţi, acest lucru nu va schimba situaţia pe câmpul de luptă”, a spus el.

„Iar noi vom distruge aeronavele la fel cum distrugem astăzi tancuri, vehicule blindate şi alte echipamente, inclusiv lansatoare de rachete multiple”, a adăugat Putin.

România devine o țintă?

Preşedintele rus a menţionat că avioanele F-16 pot transporta şi arme nucleare. Putin a avertizat că va distruge și aeroporturile de unde ar putea decola aceste avioane.

„Desigur, dacă ele vor fi utilizate de pe aerodromuri din ţări terţe, vor deveni pentru noi ţinte legitime, indiferent unde ar fi poziţionate”, a spus el.

Remarcile lui Vladimir Putin au venit după ce mai devreme miercuri ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că respectivele aeronave ar urma să ajungă în Ucraina în lunile care vin.

Ucraina încearcă de câteva luni să obţină avioane F-16, iar ţări precum Belgia, Danemarca, Norvegia şi Olanda s-au angajat să-i doneze aceste aeronave de luptă, în timp ce o coaliţie de ţări a promis să contribuie la instruirea piloţilor ucraineni pentru a le putea folosi, aminteşte Reuters.

România poate deveni și ea o țintă, președintele României, Klaus Iohannis, informând, acum 2 săptămâni, Parlamentul,  că a aprobat instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucrainieni.

De altfel, Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au analizat, în ședința din 6 iulie 2023, implicarea României în crearea în unei facilităţi de instruire a piloţilor pentru operarea avioanelor F-16, inclusiv din Ucraina.

La sfârșitul anului trecut, Rusia a mai avertizat România, că dacă va permite decolarea aeronavelor F16 spre Ucraina, va considera că țara noastră participă la conflict și „va lua măsuri”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Romania nu trebuie sa intre in acest razboi care este al Ucrainei. Pe acesti tradatori, Johannis si cei din guvern, ar trebui sa-i preocupe soarta romanilor din teritorile cucerite de Ucraina.

  2. Cel mai probabil e cã vom intra şi în rãzboi, ca pas final în genocidul anti-român condus de iudele pseudo-Române de la Guvern…sã fim pregatiți militar pentru a minimiza suferințele populare e cel mai cuminte lucru ce se poate face acum.

    Cu nãdejdea în Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE