marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEEuroparlamentarii cer demisia lui Oliver Varhelyi, comisarul european din partea Ungariei, după...

Europarlamentarii cer demisia lui Oliver Varhelyi, comisarul european din partea Ungariei, după ce acesta i-a numit „idioți”

În timpul unei dezbateri privind Balcanii de Vest, care a avut loc în data de 14 februarie, comisarul european Oliver Varhelyi aflat în plenul Parlamentului European, a adresat o întrebare șoptită șefului de cabinet, întrebare care a fost amplificată de microfon, toată audiența auzind „Câți alți idioți mai sunt acolo?”, informează Libertatea.ro.

Momentul i-a înfuriat pe europarlamentari care au cerut demiterea lui și un răspuns ferm din partea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Varhelyi a încercat să lămurească situația, însă fără a-și prezenta scuzele pentru afirmația făcută. „Regret sincer neînțelegerea în jurul observației mele”, a transmis comisarul european responsabil de negocierile de extindere a UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a ținut să menționeze că afirmația a fost scoasă din context, întrucât făcea parte dintr-o conversație separată cu persoană care stătea lângă el în timpul dezbaterii. „Acest lucru a fost legat de o conversație privată și continuă în maghiară între mine și șeful meu de cabinet pe o chestiune complet diferită, care a fost scoasă din context. Îmi cer scuze pentru orice posibilă neînțelegere în legătură cu asta”, a scris Varhelyi. „Respect pe deplin toate instituțiile UE, inclusiv Parlamentul European și onorabilii săi deputați.”

Europarlamentarii nu au fost însă convinși de explicațiile acestuia. „Varhelyi a avut ocazia să-și ceară scuze și a ratat-o. El nu poate să le spună europarlamentarilor «ai auzit greșit» și să continue. Trebuie să existe consecințe”, a spus Daniel Freund, europarlamentar din grupul Verzilor.

„Asta l-a provocat pe comisar. M-a insultat nu doar pe mine, ci pe toți membrii Parlamentului European care au participat la discuție”, a declarat Sokol. „Lucrul minim pe care îl poate face ar fi să facă scuze publice față de mine și de toți membrii Parlamentului European. De asemenea, aș dori că el să ia o poziție clară și imparțială față de Serbia”, a adăugat el.

În rândul europarlamentarilor au existat voci care chiar au cerut demisia comisarului. „Este o insultă gravă și fără precedent la adresa Parlamentului. Suntem convinși că Parlamentul European trebuie să ceară demisia comisarului Varhelyi”, a transmis europarlamentarul social-democrat maghiar Csaba.

„Solicităm scuze imediate de la comisar. Facem apel la președintele Parlamentului să nu-i permită comisarului Varhelyi să intre în camerele noastre până când nu emite scuze”, a declarat Katalin Cseh, europarlamentar maghiar din grupul Renew Europe.

Potrivit informațiilor transmise de un purtător de cuvânt al președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, se pare că aceasta a cerut deja o investigație din partea serviciilor din subordine.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Mi-a plăcut asta. Ca să-i ceară demisia, ar trebui întâi să dovedească că e defăimare, să demonstreze că nu sunt idioți ceea ce e cam greu. 🙂

  2. Exact , domnul parlamentar din partea Ungariei are mare dreptate . Sunt multi idioti acolo . Sa fim sinceri idioti si corupti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate