ACTUALITATEFlorin Cîțu: FMI confirmă, România are cea mai mare creștere economică din...

Florin Cîțu: FMI confirmă, România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

Premierul Florin Cîţu informează, printr-o postare pe Facebook, că Fondul Monetar Internațional „estimează o creștere economică în 2021 de 7% și un deficit bugetar de 6,8%”, rezultând cea mai amplă creștere economică din Uniunea Europeană.

„FMI, estimări WOW pentru România în 2021! Felicitări, români!
FMI estimează o creștere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările inițiale) și un deficit bugetar de 6.8% (vs. 7.2% estimare inițială).
FMI CONFIRMĂ, România are cea mai mare creștere economică din UE.”, scrie prim-ministrul în postare.

sursă foto: Facebook/ poza atașată în postarea premierului Florin Cîțu.

Totodată, Florin Cîțu spune încă odată că în România liberalii vor guverna pentru cel puțin opt ani de acum înainte, întrucât măsurile lor ar duce la „cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Rezultatul reformelor implementate începe să se vadă. România merge în direcția bună.
Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie.

Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțin 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii.
#RomaniiTrebuieSaStie”, conchide premierul.

Totuși, datoria guvernamentală a României a ajuns recent la un nou record – 47,8% din PIB.

Detaliile postate pe site-ul oficial al Fondului Monetar Internațional (International Monetary Fund) legate de România și economia acesteia pot fi accesate aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. E logic:

    când împrumuți mulți bani și îi injectezi in economie, da ai creștere economică.

    Vai, ce jeniu ieconomic este Câțulescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...