ȘTIRIVaticanul amenință angajații ce refuză vaccinarea anti-Covid că ar putea fi concediați

Vaticanul amenință angajații ce refuză vaccinarea anti-Covid că ar putea fi concediați

Vaticanul și-a anunțat angajații că riscă să își piardă locul de muncă dacă refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 fără motive de sănătate justificate, informează Reuters, citat de HotNews.

Într-un decret oficial, cardinalul Giuseppe Bertello, guvernatorul Vaticanului, afirmă că vaccinarea este „alegerea responsabilă” datorită riscului de a provoca rău altor persoane.

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, are câteva mii de angajați, majoritatea acestora locuind în Italia, în împrejurimi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Decretul de 7 pagini afirmă că angajații care nu se pot vaccina din motive de sănătate ar putea fi transferați într-o altă poziție, unde vor intra în contact cu mai puține persoane, dar își vor păstra salariul actual, indiferent de importanța funcției pe care o vor ocupa ulterior.

Actul avertizează că persoanele care refuză vaccinarea fără motive temeinice ar putea fi vizate de o clauză specifică a unei legi din 2011 privind drepturile și obligațiile salariaților, aceasta stipulând că angajații care refuză „măsuri de prevenție” ar putea fi supuși „unui grad diferit de consecințe care pot ajunge până la concediere”. Decretul a fost semnat în 8 februarie și publicat ulterior pe site-ul Vaticanului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Suveranul pontif, Papa Francisc, s-a declarat, cu ceva vreme înainte, în favoarea tuturor măsurilor de protecție impuse de autorități, fiind foarte optimist cu privire la vaccinare și campania de promovare a acesteia, văzând-o ca pe ceva moral și firesc.

„Este o alegere etică, fiindcă te joci cu sănătatea ta, cu viața ta dar de asemenea te joci cu viețile celorlalți.”, a declarat liderul Bisericii Catolice, într-un interviu acordat televiunii de stat Rai 3.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...