luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPolonia: Tribunalul Constituțional a decis că legea care permitea avortul copiilor cu...

Polonia: Tribunalul Constituțional a decis că legea care permitea avortul copiilor cu malformații este neconstituțională. Practic, avortul va deveni imposibil în această țară

Tribunalul Constituțional al Poloniei a decis că avorturile pruncilor care au malformații la naștere sunt neconstituționale, ceea ce înseamnă de facto, o interzicere aproape totală a uciderii copiilor nenăscuți, scrie BBC.

Odată ce decizia va produce efecte, legea va permite doar avortarea copiilor rezultați ca urmare a violului sau incestului sau dacă viața mamei este în pericol.

Decizia a stârnit mânia lobby-ului pro avort, care susținea că și-așa legislația poloneză în acest domeniu nu permitea prea multe terminări de sarcină.

O lege din 1993 care permitea avortarea copiilor cu dizabilități severe – care este motivul majorității avorturilor în Polonia – a fost contestată anul trecut, scrie BBC.

Conform statisticilor, 98% dintre copiii avortați în Polonia sunt copii cu malformații, ceea ce înseamnă că practic, numărul avorturilor va fi drastic limitat.

Asociații internaționale pro avort, precum Amnesty International și Human Rights Watch s-au opus acestei decizii. Polonia are o puternică cultură pro-viață, președintele Duda participând în persoană la Marșul pentru Viață din acest an.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE