ACTUALITATE Polonia: Tribunalul Constituțional a decis că legea care permitea avortul copiilor cu...

Polonia: Tribunalul Constituțional a decis că legea care permitea avortul copiilor cu malformații este neconstituțională. Practic, avortul va deveni imposibil în această țară

Tribunalul Constituțional al Poloniei a decis că avorturile pruncilor care au malformații la naștere sunt neconstituționale, ceea ce înseamnă de facto, o interzicere aproape totală a uciderii copiilor nenăscuți, scrie BBC.

Odată ce decizia va produce efecte, legea va permite doar avortarea copiilor rezultați ca urmare a violului sau incestului sau dacă viața mamei este în pericol.

Decizia a stârnit mânia lobby-ului pro avort, care susținea că și-așa legislația poloneză în acest domeniu nu permitea prea multe terminări de sarcină.

O lege din 1993 care permitea avortarea copiilor cu dizabilități severe – care este motivul majorității avorturilor în Polonia – a fost contestată anul trecut, scrie BBC.

Conform statisticilor, 98% dintre copiii avortați în Polonia sunt copii cu malformații, ceea ce înseamnă că practic, numărul avorturilor va fi drastic limitat.

Asociații internaționale pro avort, precum Amnesty International și Human Rights Watch s-au opus acestei decizii. Polonia are o puternică cultură pro-viață, președintele Duda participând în persoană la Marșul pentru Viață din acest an.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate