ACTUALITATEPolonia: Tribunalul Constituțional a decis că legea care permitea avortul copiilor cu...

Polonia: Tribunalul Constituțional a decis că legea care permitea avortul copiilor cu malformații este neconstituțională. Practic, avortul va deveni imposibil în această țară

Tribunalul Constituțional al Poloniei a decis că avorturile pruncilor care au malformații la naștere sunt neconstituționale, ceea ce înseamnă de facto, o interzicere aproape totală a uciderii copiilor nenăscuți, scrie BBC.

Odată ce decizia va produce efecte, legea va permite doar avortarea copiilor rezultați ca urmare a violului sau incestului sau dacă viața mamei este în pericol.

Decizia a stârnit mânia lobby-ului pro avort, care susținea că și-așa legislația poloneză în acest domeniu nu permitea prea multe terminări de sarcină.

O lege din 1993 care permitea avortarea copiilor cu dizabilități severe – care este motivul majorității avorturilor în Polonia – a fost contestată anul trecut, scrie BBC.

Conform statisticilor, 98% dintre copiii avortați în Polonia sunt copii cu malformații, ceea ce înseamnă că practic, numărul avorturilor va fi drastic limitat.

Asociații internaționale pro avort, precum Amnesty International și Human Rights Watch s-au opus acestei decizii. Polonia are o puternică cultură pro-viață, președintele Duda participând în persoană la Marșul pentru Viață din acest an.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...