ACTUALITATEParchetul antiterorist din Franța a deschis o anchetă privind crime de război,...

Parchetul antiterorist din Franța a deschis o anchetă privind crime de război, în urma uciderii jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff . El se afla se afla în Ucraina, într-un autobuz cu civili

Secţia crimelor împotriva umanităţii şi crimelor de război din cadrul Parchetului Naţional francez Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă, în urma uciderii în Ucraina a jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, acreditat de către postul BFMTV, informează  news.ro, care citează AFP.

Jurnalistul francez Frédéric Leclerc Imhoff  și-a pierdut viața după ce un autobuz cu civili  a fost atacat în apropiere de Severodoneţk, în timpul eforturilor de evacuare, a declarat şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai,  relatează The Guardian.

Frédéric Leclerc-Imhoff avea doar 32 de ani și venise în Ucraina, pentru a relata despre război. Autoritățile franceze au menționat că sunt „șocate” în urma decesului și vor o anchetă cât mai rapidă, scrie Le Figaro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Autorităţile separatiste ruse susțin că „presa ucraineană nu-l consideră drept un jurnalist, ci un voluntar”, menționează sursa citată. Tânărul  francez  este al optulea jurnalist ucis în Ucraina, potrivit Reporter sans frontières (RSF).

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Directorul televiziunii la care lucra îl descrie pe Imhoff  ca pe o persoană extrem de implicată și a fost extrem de emoționat după ce a aflat că și-a pierdut viața în urma unui atac asupra civililor din Severodoneţk.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Stire neclara si suspecta. Nu rezulta cauza mortii si nici cine a facut-o si nici cand. Ce sa intelegem noi din”in timpul operatiei de salvare?”. Dupa parerea mea stirea cam pute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate