sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEPrețul deciziilor absurde luate în pandemie. Director medical Spitalul CF Witting: Am...

Prețul deciziilor absurde luate în pandemie. Director medical Spitalul CF Witting: Am avut pacienţi cu boli grave care şi-au pierdut viaţa pentru că nu au putut intra în spital pentru controale

Prețul deciziilor greșite luate de autorități în timpul pandemiei se măsoară în vieți omenești pierdute, un adevăr neasumat încă public, dar mărturisit din ce în ce mai mult de vocile medicale din România.

O astfel de măsură a fost transformarea spitalelor în spitale covid, ceea ce a dus la imposibilitatea de a acorda tratament bolnavilor care sufereau de boli grave.

Este cazul Spitalul CF Witting, unde în prezent sunt internați doar 8 bolnavi infectați cu covid, la 300 de angajați.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dr. Dana Drăgoescu, director medical al Spitalului CF Witting din Capitală, a explicat pentru News.ro că au fost făcute mai multe demersuri pentru redeschiderea spitalului şi pentru alţi pacienţi cu alte afecţiuni.

„În total sunt 8 pacienţi, unul în secţia de terapie intensivă, 4 cazuri cu suspiciune de Covid şi trei cazuri confirmate. Spitalul are o capacitate de 320 de paturi.

Ultimul este depus joia trecută, în care solicităm să fim spital non-Covid deoarece suntem monopavilionari şi existenţa circuitelor paralele pentru pacienţi Covid şi non-Covid este foarte dificilă, s-ar intersecta în zona de radiologie, drept pentru care am preferat să fim spital non-Covid şi să desemnăm o zonă care să fie o zonă tampon în care să internăm sau să izolăm pacienţii care între timp pot deveni Covid pozitiv, apoi să-i transferăm spre spitale cu specific”, a declarat pentru News.ro Dr. Dana Drăgoescu.

Potrivit acesteia, mulţi pacienți şi-au pierdut viaţa tocmai pentru că nu au venit la controale, nu şi-au reevaluat starea de sănătate.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Sunt foarte mulţi pacienţi care sunt non-Covid, care au patologie complexă, care au nevoie de ajutor medical, sunt foarte mulţi, mulţi şi-au pierdut viaţa tocmai pentru că nu au venit la controale, nu şi-au reevaluat starea de sănătate. Trebuie deschise spitalele, şi eu am avut pacienţi care şi-au pierdut viaţa, nu am putut să-i internez, sigur, internarea în alte spitale de asemenea a fost foarte dificilă sau nu a fost posibilă, am pierdut cinci pacienţi pentru că nu au putut intra în spital pentru controale, în general diabetici decompensaţi sau cu insuficienţă cardiacă decompensată, cu boli cronice în stadii avansate. 

Noi am trimis memoriu către DSP, avizat de medicul epidemiolog, în care ne-am expus toate posibilităţile, sigur că aşteptăm avizul de funcţionare, sigur că ne dorim să redeschidem blocul operator, să redeschidem secţia de chirurgie, nu e plăcut să-ţi vezi colegii cum pleacă la alte spitale ca să poată să-şi facă meseria sau specialitatea. Noi am fost defavorizaţi, nu am avut aviz de funcţionare pentru blocul operator şi pentru secţia chirurgie şi sigur că nu a fost o situaţie plăcută”, a declarat pentru News.ro directorul medical al Spitalului CF Witting din Capitală.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE