ACTUALITATESe întețesc controalele. Polițiștii au amendat 6.000 de persoane care nu respectau...

Se întețesc controalele. Polițiștii au amendat 6.000 de persoane care nu respectau normele sanitare, în doar 24 de ore

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au aplicat 6.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1 milion de lei, în urma controalelor efectuate în ultimele 24 de ore în ceea ce privește respectarea normelor sanitare impuse în contextul pandemiei, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Astfel, în intervalul menționat, au fost verificate peste 73.000  de persoane, fiind depistate aproape 6.000 care nu respectau măsurile de protecție sanitară. De asemenea, 743 de persoane nu au respectat restricțiile de circulație.

Verificările au mai vizat aproape 5.300 de operatori economici, 213 operatori transport de persoane și aproximativ 11.500 de obiective de interes, printre care 4.750 de restaurante, terase sau fastfood-uri.

În urma verificărilor, din ultimele 24 de ore, au fost aplicate aproximativ 6.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste un milion de lei.

De asemenea, s-au întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La nivel național au acționat peste 15.000 de angajați: 6.400 de polițiști, 4.000 de  jandarmi, 1.830 de cadre ISU,  180 de polițiști de frontieră și 2.530 de polițiști locali, precum și reprezentanți ANSVSA, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, de la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor și ai autorităților publice locale, a anunțat Monica Dajbog, în cadrul unei conferințe de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite