ACTUALITATEPreședintele Poloniei denunță agresiunea Rusiei din Estul Europei. Andrzej Duda își dorește...

Președintele Poloniei denunță agresiunea Rusiei din Estul Europei. Andrzej Duda își dorește o uniune polono-lituaniană care să coopteze și restul statelor din regiune

În timpul Conferinței pentru Securitatea Națională a Lituaniei, președintele polonez Andrzej Duda a avertizat că Europa Centrală s-ar putea cufunda din nou în război, potrivit Remix News.

La conferință, el a declarat că „începând cu agresiunea rusă împotriva Ucrainei, un adevărat spectru al războiului convențional a revenit în partea noastră a Europei pentru prima dată în decenii”.

Duda a adăugat că aceasta este o situație relativ nouă pentru regiune după o generație în care a fost stabilitate și succes și necesită adoptarea unei noi perspective asupra problemelor de securitate.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a explicat că Rusia continuă să-și demonstreze puterea militară și crește tensiunile în regiune prin activități precum exercițiile militare ZAPAD 2021, care au loc în apropierea granițelor Lituaniei și Poloniei cu Belarus.

Duda a subliniat că aprofundarea cooperării dintre Polonia și Lituania este necesară pentru securitatea și stabilitatea regiunii, precum și pentru coeziunea și eficiența UE și NATO.

Președintele a declarat că „o uniune polono-lituaniană, cooperarea dintre cele două țări și restul statelor baltice și întreaga regiune, este cea mai mare teamă pentru inamicii Europei Centrale, în special din Est”.

„Vor încerca să ne împartă prin diferite mijloace – vor încerca să ne implice în moduri diferite”, a avertizat Duda.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Dar cred cu tărie că nu ne vom clătina. Cooperarea noastră din ultimii ani va deveni mai puternică și va înflori. Aceasta este ceea ce îmi doresc pentru toți”, a adăugat el.

Președintele a considerat că răspunsul la amenințările crescânde din Est ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea structurilor instituțiilor aliate. Aceasta include menținerea prezenței militare a NATO pe flancul estic al alianței și asigurarea faptului că toți aliații își îndeplinesc obligațiile financiare.

Președintele Poloniei a subliniat că un alt nivel al noilor amenințări este seria atacurilor hibride care reprezintă o provocare serioasă pentru securitatea statelor transatlantice. Aceste amenințări includ atacuri ilegale asupra sistemelor politice și a valorilor economice și democratice și sunt menite să destabilizeze societățile occidentale. Aceste atacuri sunt efectuate în principal în spațiul cibernetic.

Un alt exemplu de atacuri hibride pe care l-a indicat președintele a fost criza actuală a migrației de la granițele Poloniei, Lituaniei și Letoniei. Duda a subliniat că pentru a contracara eficient aceste noi pericole trebuie stabilită o strategie comună.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„În prezent, sunt elaborate două documente în acest domeniu. Primul este conceptul strategic al NATO, iar celălalt este busola strategică a Uniunii Europene”, a mai spus Andrzej Duda.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...