ACTUALITATEStarea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Recomandări speciale pentru...

Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Recomandări speciale pentru alegerile parlamentare. Alegătorul își aplică singur pe buletin timbrul cu mențiunea „votat”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus, joi, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, mare parte dintre măsuri fiind deja în vigoare, însă fiind instituite și altele noi, mai ales în ceea ce privește procesul electoral aferent alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Astfel, potrivit Hotărârii 54 din 12 noiembrie 2020, prelungirea stării de alertă intră în vigoare sâmbătă, 14 noiembrie.

Recomandări privind procesul electoral

Nu mai puțin de 25 de recomandări privind alegerile parlamentare se regăsesc în documentul CNSU.

Aceste măsuri vizează, printre altele, obligativitatea purtării măștii în timpul votului, păstrarea distanței sociale, dezinfecţia sediilor secţiilor de votare, etc.

Ca element de noutate,CNSU recomandă ca alegătorul să-și aplice singur pe buletin mențiunea „votat”.

„Pe cât posibil, buletinele de vot, ştampila cu menţiunea „votat“ şi pixurile ce vor fi utilizate de către alegători pentru semnare vor fi dispuse astfel încât alegătorul să le poată prelua singur, fără a avea contact direct cu membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub supravegherea şi la indicaţia acestora;

După exercitarea dreptului de vot, alegătorul îşi va aplica singur, la indicaţia şi sub supravegherea membrilor biroului electoral al secţiei de votare, timbrul autocolant ori ştampila cu menţiunea „votat“, după caz, pe actul de identitate sau documentul de identitate”, se precizează în Hotărârea CNSU.

Restricții generale la nivel național

În rest, potrivit deciziei CNSU, rămân în vigoare restricțiile stabilite anterior, anume obligativitatea purtării măștii, restricționarea circulației noaptea, reducerea programelor magazinelor.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT