ACTUALITATE Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Recomandări speciale pentru...

Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Recomandări speciale pentru alegerile parlamentare. Alegătorul își aplică singur pe buletin timbrul cu mențiunea „votat”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus, joi, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, mare parte dintre măsuri fiind deja în vigoare, însă fiind instituite și altele noi, mai ales în ceea ce privește procesul electoral aferent alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Astfel, potrivit Hotărârii 54 din 12 noiembrie 2020, prelungirea stării de alertă intră în vigoare sâmbătă, 14 noiembrie.

Recomandări privind procesul electoral

Nu mai puțin de 25 de recomandări privind alegerile parlamentare se regăsesc în documentul CNSU.

Aceste măsuri vizează, printre altele, obligativitatea purtării măștii în timpul votului, păstrarea distanței sociale, dezinfecţia sediilor secţiilor de votare, etc.

Ca element de noutate,CNSU recomandă ca alegătorul să-și aplice singur pe buletin mențiunea „votat”.

„Pe cât posibil, buletinele de vot, ştampila cu menţiunea „votat“ şi pixurile ce vor fi utilizate de către alegători pentru semnare vor fi dispuse astfel încât alegătorul să le poată prelua singur, fără a avea contact direct cu membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub supravegherea şi la indicaţia acestora;

După exercitarea dreptului de vot, alegătorul îşi va aplica singur, la indicaţia şi sub supravegherea membrilor biroului electoral al secţiei de votare, timbrul autocolant ori ştampila cu menţiunea „votat“, după caz, pe actul de identitate sau documentul de identitate”, se precizează în Hotărârea CNSU.

Restricții generale la nivel național

În rest, potrivit deciziei CNSU, rămân în vigoare restricțiile stabilite anterior, anume obligativitatea purtării măștii, restricționarea circulației noaptea, reducerea programelor magazinelor.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate