ACTUALITATEPreședintele Poloniei a luat parte la Marșul pentru Viață și Familie, de...

Președintele Poloniei a luat parte la Marșul pentru Viață și Familie, de la Varșovia

Duminică 20.09.2020 a avut loc la Varșovia a XV-a ediție a Marșului pentru Viață și Familie, eveniment la care a luat parte și Președintele Poloniei, Andrzej Duda, informează Polonia Christiana.

Dacă în anii trecuți, marșul a avut loc în peste 100 de localități poloneze, Anul acesta, din cauza pandemiei, el a avut loc doar la Varșovia, cu o participare de circa 5000 de persoane. Au luat parte oameni de toate vârstele, însă impresionant a fost numărul mare de tineri, mulți veniți cu familiile, și numărul mare de copii.

Lumea s-a adunat în Plac Zamkowy – Piața Castelului, după care s-a pornit, cu baloane colorate și steaguri naționale, spre destinație, Bazylika Świętego Krzyża – Biserica Sfânta Cruce. Impresionant a fost un drapel imens al Poloniei, desfășurat pe itinerar și ținut de sute de participanți la marș.

Aplauze îndelungi a stârnit apariția președintelui Poloniei, Andrzej Duda, care s-a alăturat marșului și a parcurs pe jos, în tăcere, în rând cu participanții la marș, a doua jumătate a itinerarului. Este prima dată când un președinte în funcție ia parte la marș.

Marșul vine pe fondul intensificării activismului LGBT în Polonia ultimilor ani.

Acest lucru s-a văzut și și mai mult în recenta campanie electorală prezidențială, în care tema LGBT a fost în centrul atenție.

Săptămânal, simbolurile catolice sunt profanate. Există o presiune crescândă de a introduce în școli educația sexuală. Catolicii polonezi se simt sub asalt. De aceea, gestul președintelui de a se alătura marșului are o semnificație specială, precizează sursa citată.

De ce activitatea activiștilor LGBT este mult mai intensă în Polonia decât în România? A explicat-o cel mai bine Mikolaj Pawlak, avocatul pentru drepturile copiilor: „Astăzi Polonia a spus ideologiei LGBT: stop! Și a izbucnit un adevărat război cultural. Oricine le stă în cale este atacat. Și cu cât rezistă mai mult, cu atât este atacat mai mult.“

Cei care au luat cuvântul la marș s-au referit la apărarea familiei naturale, formată din tată, mamă și copii, la respingerea așa-ziselor „căsătorii homosexuale”, dar și la avort. S-a reamintit că pe 22 octombrie este așteptată o decizie a Curții Constituționale a Poloniei, care ar putea interzice anumite categorii de avorturi.

Evenimentul s-a încheiat cu o slujbă săvârșită la Biserica Sfânta Cruce.

Reamintim că Președintele României a numit „fanatism religios” susținerea familiei naturale prin Referendumul din 2018.

De asemenea, președintele Partidului PLUS, Dacian Cioloș, a intrat în conflict cu președintele Poloniei, pentru că acesta din urmă a declarat că „ideologia LGBT este mai rea decât comunismul”.

Cioloș a mai cerut și sancționarea Poloniei pentru că ar discrimina minoritățile sexuale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate