duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEUniversitatea Babeș-Bolyai a adoptat, încă din 2021, un ghid care vorbește despre...

Universitatea Babeș-Bolyai a adoptat, încă din 2021, un ghid care vorbește despre „identitatea de gen” , diferită de sexul biologic

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj Napoca a adoptat un „Ghid pentru egalitatea de gen” în 2021, care reprezintă „un document oficial al politicii și planurilor de promovare a egalității de gen în cadrul Universității Babeș-Bolyai”, după cum scrie în preambul.

Conform autorilor, ghidul respectiv a fost „elaborat având la bază în principal prevederile Constituției României, ale Codului muncii, Ordonanței de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, Legii nr. 202/2002 privind
egalitatea de șanse între femei și bărbați, Legii nr. 1/2011 a educației naționale și Legii nr. 206/2004 privind buna conduită în cercetarea științifică, dezvoltarea tehnologică și inovare, dreptul de proprietate intelectuală”.

În același document se precizează că „În acord cu dispozițiile Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, în cuprinsul prezentului ghid, prin „sex” se va înțelege ansamblul trăsăturilor biologice și fiziologice prin care se definesc femeile și bărbații, iar prin „gen” se va înțelege ansamblul format din rolurile, comportamentele, trăsăturile și activitățile pe care societatea le consideră potrivite pentru femei și, respectiv, pentru bărbați”. Acest paragraf se bate cap în cap cu unul anterior: „ Universitatea Babeș-Bolyai se angajează să combată stereotipurile de gen, înțelese ca sisteme organizate de credințe și opinii consensuale, percepții și prejudecăți în legătură cu atribuțiile și caracteristicile, precum și rolurile pe care le au sau ar trebui să le îndeplinească femeile și bărbații”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deci, pe de-o parte UBB afirmă că respectă „ansamblul format din rolurile, comportamentele, trăsăturile și activitățile pe care societatea le consideră potrivite pentru femei și, respectiv, pentru bărbați”, dar în același timp se angajează „să combată stereotipurile de gen, înțelese ca sisteme organizate de credințe și opinii consensuale, percepții și prejudecăți în legătură cu atribuțiile și caracteristicile, precum și rolurile pe care le au sau ar trebui să le îndeplinească femeile și bărbații”.

De fapt, prin document UBB se angajează să promoveze teoria conform căreia genul este ceva diferit de sexul biologic, adică exact ceea ce stă la baza transgenderismului.

În mai multe locuri din „Ghid”, UBB vorbește explicit despre gen, ca fiind ceva diferit de sex. Încă din paragraful 1 al articolului 1 a Părții 1, UBB afirmă că : „Egalitatea dintre femei și bărbați este una dintre valorile fundamentale promovate și protejate de Universitatea Babeș-Bolyai, care urmărește ca toți membrii comunității academice, indiferent de sex sau identitate de gen, să beneficieze de aceleași oportunități, drepturi și obligații”.

În articolul 14, UBB este și mai explicită, vorbind despre „persoane de gen feminin”, nu de „sex feminin”. Practic, „o persoană de gen feminin” poate fi și o persoană de sex masculin:

„Universitatea Babeș-Bolyai respectă reglementările legale cu privire la asigurarea oportunităților egale de angajare, fără a ține cont de sex sau de identitatea de gen și se angajează să asigure acțiuni pozitive, în limitele prevăzute de lege, pentru a facilita accesul la oportunitățile de angajare și de promovare din cadrul universității a persoanelor de gen feminin, acolo unde acestea sunt subreprezentate din cauza unor bariere socio-culturale și/sau instituționale”.

Autoare a ghidului este o echipă formată din: conf. univ. dr. Oana DAVID (coordonator), conf. univ. dr. Felicia ROȘIORU, lector dr. Toma BUREAN, lector dr. Réka GEAMBAȘU, lector dr. Ana PANTEA, lector dr. Anca SIMIONCA, drd. Monica BARTUCZ, stud. Denisa MĂLAN. Prorectori responsabili: prof. univ. dr. Bálint MARKÓ, prof. univ. dr. Adrian PETRUȘEL. Ghidul a fost aprobat prin hotărârea Consiliului de Administrație nr. 11981/30.09.2021.

Oana David este chiar soția actualului rector al UBB, Daniel David (foto).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Poate se va întămpla așa: la toate concursurile la UBB vor candida bărbati (biologic) dar care se declară feminini (gen). Vor candida și femei feminine (e limpede ce înseamnă). Pe pariu că vor câștiga cei care nu sunt naturali, dar sunt in “trend”! Acealși lucru cu femeile de gen bărbătesc care candidează împotriva bărbatilor masculini!!! Noaptea minții! David e psiholog???

  2. Daniel David execută plagierea la literă a universităților occidentale subjugate de noii uteciști sexuali, fanatici obsedați să le esplice copiilor multă sexualitate și să interzică prin cenzură libertatea academică.

    Daniel David va intra in istorie ca groparul libertății academice la UBB. Stați să apară primele victime și atunci o să vedem la ce e bună cenzura asta insidioasă

    fapt divers: autoarea ghidului e fix soția domnului Rector. Nici un pic de nepotism aici :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE