vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEFOTO/VIDEO Activiștii pro-avort au luat cu asalt catedrala din Katovice pentru a...

FOTO/VIDEO Activiștii pro-avort au luat cu asalt catedrala din Katovice pentru a protesta împotriva declarării ilegale a avortului eugenic

Susținătorii avortului eugenic, respectiv a posibilității avortării copilului înainte de naștere pe motiv de dizabilități, au luat cu asalt Catedrala din Katowice, unde au aruncat cu pietre și sticle în cei care se rugau pe scările lăcașului de cult, informează Gosc.pl.

Conform sursei citate, aceștia au fost mânioși pe decizia Tribunalului Constituțional din Polonia, care a declarat neconstituțională o lege care permitea avortarea copiilor cu dizabilități.

La protest au luat parte în majoritate tineri, care au scandat cuvinte obscene la adresa Bisericii. La proteste au luat parte peste 4.000 de oameni și fără intervenția poliției, lucrurile ar fi degenerat, scrie sursa poloneză.

 Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Până la urmă, la intervenția reprezentanților Bisericii Catolice locale, tinerii care se rugau pe treptele Catedralei au plecat, pentru a se evita alte incidente. Chiar și așa, trei persoane au fost reținute.

Sursa foto: Goscl.pl

„Dumnezeu nu este aici, aici e doar iadul”, „Ce faceți cu corpul meu? Ce faceți cu țara mea?”, „Lege laică, nu bisericească”, „Război” sau „Aș vrea să-mi avortez Guvernul”, se putea citi pe câteva dintre bannerele demonstranților.

Proteste asemănătoare au avut loc și în alte orașe, precum Rybnik, Tychy, Gliwice, Sosnowiec, Zory, Myslowice sau Dabrowa Gornicza.

Mai multe monumente ale Papei Ioan Paul al II-lea au fost vandalizate. Mișcări de protest au loc de câteva zile în orașe poloneze, în special organizate de organizațiile pro-avort, pro LGBT și antifa și de stânga, față de decizia Tribunalului Constituțional, care oferă drept la viață și copiilor cu dizabilități.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS) la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a denunţat marţi „tentative de a distruge” ţara şi i-a îndemnat pe susţinătorii săi „să apere bisericile” împotriva manifestanţilor pro-avort, informează AFP.

Kaczynski, vicepremier responsabil pentru securitate, dar care este considerat principalul factor de decizie în toate chestiunile cele mai importante, a criticat vehement „nihilismul” şi „vulgaritatea” atacurilor care, în opinia sa, „au drept scop distrugerea Poloniei”, ţară ataşată valorilor creștine.

„Îi îndemn pe toţi membrii PiS şi pe toţi cei care ne susţin să apere bisericile poloneze, cu orice preţ”, a declarat Kaczynski într-o alocuţiune televizată.

„Nu vom accepta atacurile împotriva a ceea ce este sacru pentru noi, împotriva oamenilor, bisericilor”, a declarat la rândul său premierul polonez Mateusz Morawiecki, după ce edificii religioase au fost luate ca ţintă de protestatari, duminică.

Policja pròbowała rozproszyć tłum, zrobili się agresywni, rzucają szkłem, ktoś został ranny. Walka w obronie katedry trwa pic.twitter.com/b1Fopf0y5Y

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE