sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEUn cotidian elvețian important afirmă că România ar fi printre primele țări...

Un cotidian elvețian important afirmă că România ar fi printre primele țări din NATO care ar trimite trupe în Ucraina, alături de Franța

Cotidianul Neue Zürcher Zeitung susține că România și Polonia s-ar implica printre primele în războiul din Ucraina, în cazul în care Franța ar decide să trimită trupe în această țară, scrie Rador Radio România.

Într-un articol despre escaladarea războiului din Ucraina, elvețienii atrag atenția că s-ar putea extinde în țările din jur în cazul în care președintele francez Emmanuel Macron va trimite soldaţi pe front.

Prima posibilitate constă în desfăşurarea unui contingent în partea nordică a Kievului, situaţia în care unităţile AFU s-ar muta pe frontul estic şi cel sudic. O a doua variantă posibilă ar putea fi ca forţele Parisului să apară în Zaporijia ca rezervă şi să încerce împiedicarea pătrunderii forţelor ruse.

Potrivit cotidianului elveţian, la misiune ar mai lua parte Polonia şi România, iar Republica Moldova ar putea fi folosită chiar drept bază.

La sfârșitul lunii februarie, președintele Franței, Emmanuel Macron, declara că nu poate fi exclusă ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina. El le-ar fi spus liderilor partidelor franceze că ar fi pregătit să trimită trupe pe front dacă luptele vor ajunge la Odesa sau în preajma Kievului.

Europenii care nu sunt de acord cu acest plan se tem că Vladimir Putin îşi va respecta promisiunea şi va declanşa cel de-al treilea război mondial. Mai ales că preşedintele rus a atenţionat Occidentul în repetate rânduri că în cazul în care va trimite soldaţi în Ucraina, acest gest ar însemna acelaşi lucru, se mai arată în articol.

Reamintim, în context, de faptul că grupul NATO de la Cincu, sub conducerea Franței, a fost ridicat la rang de brigadă, după declarațiile lui Macron.

Recent, Ministerul Apărării Naționale a pus în dezbatere publică un proiect de lege a apărării, care prevede că „Apărarea națională poate fi făcută în cadrul „unor coaliții” în afara NATO și UE”.

Proiectul mai prevede că România poate interveni în caz de amenințări la adresa cetățenilor săi aflați în alte țări.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. Poate Johannis, Ciuca sau Ciolacu personal s-ar implica în războiul din Ucraina, nu romanii. Johannis, Ciuca sau Ciolacu nu mai reprezinta de mult pe romani, ei sunt niste tradatori.

 2. @E.T
  “ilegalii ambasadorului Necului Constantin Munteanu”

  -ilegali pe “drepturile omului”
  aia cu cur-cubeul????

  RDR?
  -nu am auzit!

 3. Niște idioți care se joacă cu vorbele. România nu are nevoie de un război, abea supraviețuiește și în vreme de pace

 4. Nene Ursane, fii atent aici, ce șuetă între doi greci (unul mai britanic, celălalt mai cipriot) și un american de la VIPS (unu’ Raymond McGovern, analist de la Agenția Centrală, care-i dădea știrile la cafeluța de dimineață lui Ronnie Raygun, prin anii ’80):

  https://www.youtube.com/watch?v=PfHlV3EeGsM

  Nu știu ce făceai pe-atunci, nene Ursane, da’ eu „serveam patria” – deși eram inapt, doar că autoritățile medicale n-au vrut să vadă, au trebuit să se convingă cele militare. Colegu’ de bancă bârfea și el (se-auzise până-n satu’ lui, probabil de la ilegalii ambasadorului Necului Constantin Munteanu) că „noul președinte – Ronnie Raygun – e puțin diliu și o să înceapă resbelu’ nuclear”.

  Exact atunci! Ray McG confirmă! Cu avion de pasageri sud-coreean doborât de URSS la 1 septembrie – tot tacâmu’! Mai târziu a reieșit că și Ronnie umbla cu card-uri – ca să-și amintească ce să zică – și doar voia să sperie URSS-u’ întru negocieri de dezarmare!

  Nene Ursane, ascultă-i! Au zis și că în materie de presă liberă, tot Apusu’-i fruncea!

  Văd că azi a reieșit la rampă Sahra Wagenknecht cu ceva declarații mai lunguțe. Te țin la curent.

 5. Da, nene Ursane! Aproximativ astfel.

  Stânga americană susține că VVP ar fi spus că ei vor lichida trupe OTAN dacă vor intra în Ucraina – adică și dacă sunt venite să îi elibereze trupele lui Volodea de serviciul la popotă (ca să se poată concentra pe luptă). Războiul cu OTANu’ îl pornește dacă vor fi atacați (respectiv „cu tot ce au”, dacă se vor simți primejduiți).

  (Motivul acestei „ospitalități” rusești este teoria nasului cămilei sub cort, amintită de inspectorul lui Saddam:„Dacă nu împingi afară din cort nasu’ cămilei, mai târziu nu mai poți”: respectiv, când trupele venite să ajute la popotă ating niște mii bune, OTANu’ își declară responsabilitatea să le … apere. Și gata izbăvitorul război.

  Da’ nenea Ursan n-a mai prins îndoctrinarea în școală, să știe ce vine pe țeavă. Om mai vedea – deocamdată suntem în grafic.

  Tot Stânga americană bârfește că RDR ar urma să piardă niște teritorii, drept mulțămire pentru participare – să vezi atunci închisori politice în RDR!

  „Recent, Ministerul Apărării Naționale a pus în dezbatere publică un proiect de lege a apărării, care prevede că „Apărarea națională poate fi făcută în cadrul „unor coaliții” în afara NATO și UE”.”

  Nenea Ursan nu vrea să spună că asta nu-i ideea RDR, ci este venită „de Sus” (și nu doar pentru RDR).

  Să vezi închisori politice pentru jurnaliștii liberi care ne-au spus apăsat că … „ne apără OTANu’”! Și pentru niscai filosofi … ca-n vremile de demult. Acum ne transmit că ne apărăm individual, cu ceva ranforsări de la gen. Berthelot-Napoleon-M.

 6. Doar un exemplu dintre miile de persecuții anti-româneşti duse de PCR-ul actual. Bate-i mânia lui Dumnezeu, vorba domnului Eminescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE