duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEDr.Flavia Groșan, medicul care a vindecat aproape 1.000 de pacienți de covid,...

Dr.Flavia Groșan, medicul care a vindecat aproape 1.000 de pacienți de covid, fără o zi de spitalizare

Dr. Flavia Groșan are un palmares de invidiat: aproape de o mie de pacienți covid vindecați fără nicio zi de spitalizare, doar cu medicație.

Covidul este o pneumonie, una atipică, dar pneumonie, și trebuie tratată ca atare, a spus dr. Groșan, cea care profesează la o clinică din Oradea.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, a declarat dr. Flavia Groșan pentru cotidianul Național.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Flavia Groșan, medic pneumolog-bronholog, atenționează că supradozajele de oxigen administrate în spital provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele de deces ale pacienților.

„În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor. Eu mă duc pe medicație ca să controlez saturația din oxigen. Oxigen foarte puțin și apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienții intră pe picioarele lor și se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI. Dacă eu mă sperii la 80% saturație atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, a precizat Flavia Groșan.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Administrarea Kaletrei și a Codeinei în Covid este considerată o mare greșeală de către medicul Flavia Groșan, pentru că acestea agravează boala. ”Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon și întrebau de ce nu au diareee și de ce se simt bine pacienții. Aceste asistente au salvat viața bolnavilor. Le mai dau în spitale și Codeină să oprească tusea și toate secrețiile rămân în plămâni, ei zic că sunt cheaguri, eu zic că sunt secreții inflamatorii, saturația începe să scadă, devin agitați că nu pot respira, îi sedează, îi pun pe mască și după care Dumnezeu cu mila”, a mai afirmat medicul Flavia Groșan.

Programări se pot face astfel:

Telefon: 0744 88 77 58
Adresa: Iuliu Maniu, Nr. 53, Oradea, Bihor

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

16 COMENTARII

 1. Lumea nu a inteles inca, ca politicienii nu vor vindecarea ci moartea bolnavilor de covid si de orice alte boli ! Le incurca planurile nemernicilor criminali, aceasta minunata doamna doctor care are inima !

  Toata stima, dragostea si pretuirea, draga doamna doctor, din partea mea !
  Bunul Dumnezeu sa va ajute !

  Mircea

 2. Dna doctor, fiți binecuvântată de Dumnezeu! Dumnezeu să vă îndrume in continuare și să vă ferească de oamenii invidioși și răutăcioși!

 3. Respect pentru astfel de medici care isi practica cu drag meseria si obțin rezultate pe măsură. Medici tratează iar Dumnezeu vindeca!

 4. Tot cu claritromocina si gentamicina am fost si eu tratata, dar nu de medic ( care nu s- a uitat la mine, dar sa ma consulte), ci de o asistenta in varsta care a lucrat cu medic ftiziolog. Respect pentru acesti profesionisti!

 5. Bună dimineața, respect pentru abordarea profesionala însă de ce atâta egoism ,de ce nu colaborează, de ce nu spune schema de tratament pt toata populația si ne tratam acasă sau unii fintre noi sunt cadre medicale di outem trata familia sau rudele ,vecinii .Tot auzim e o schema proprie si nu mai răspund la tekefon sau la mesaje, nu stiu ce doresc sa facem coadă la cabinet dunt oameni care nu se lot deplasa la dânsa. Sper din tot sufletul sa lăsăm acest egoism si sa primeze viata si omenia.

  • “Atâta egoism?!!!” Tocmai ce ati citit in titlu ca a vindecat aproape 1000 de pacienți! Cred ca prin mențiunea antibioticului a fost destul de deschisă. Celelalte? Oare nu sunt vitaminele care întăresc sistemul imunitar plus probioticele?!

  • Nu cred ca sunteți in masura sa o acuzați pe doamna doctor de egoism. Persoanele care au apelat la ea si au urmat schema dansei s-au vindecat. Fără răutăți, doamna doctor poate fi contactata de oricine e interesat de schema ei de tratament!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE