marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEBiroul de Presă al Patriarhiei, comunicat „față de confiscarea politico-ideologică a credinței”

Biroul de Presă al Patriarhiei, comunicat „față de confiscarea politico-ideologică a credinței”

Biroul de presă al Patriarhiei Române a emis un comunicat de presă în care precizează poziția Bisericii „față de confiscarea politico-ideologică a credinței”, informează agenția Basilica.

Comunicatul denunță „orice apologie iresponsabilă făcută exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent”.  Mesajul pare să fie îndreptat împotriva lui Călin Georgescu, omul care a făcut recent declarații controversate față de Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul Ion Antonescu.

„Creștinismul autentic asimilat, exprimat într-un mod de viață fondat pe o gândire luminată de cuvintele lui Hristos și hrănită de cunoaștere, nu parazitată de ignoranță, lene intelectuală și spirituală, sau întunecată de umbrele ideologiilor politice și ale patologiilor credinței de tip magic (bigotismul, formalismul religios, ritualismul sterp), acest creștinism sănătos care celebrează alteritatea prin respect acordat celuilalt, nu se exprimă niciodată obraznic, agresiv și agramat de la înălțimea unui reper public.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Creștinismul ca mod de viață rodește în plan personal și social bunătate, politețe, bună-cuviință, bun-simț. Noblețe. Adică o stilistică a decenței și o conduită morală aristocratică, nu huliganică. Singura care onorează numele de creștin, singura sanificatoare pentru societate. Alternativele hâde la această manifestare publică a credinței reale exprimă doar surogate de creștinism confiscat politic și ideologic, de care Biserica se dezice ferm.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Biserica se dezice, la fel de ferm, de orice apologie iresponsabilă făcută exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent, indiferent de faptul că aceștia au mimat sau mimează public creștinismul, concomitent cu acte grave de opresiune sau încălcare a principiilor unei societăți democratice și reverențioase față de valorile creștine pe care s-a edificat”, sună comunicatul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. securistul vasile masonescu are dreptate, dar a uitat cum a monopolizat el ortodoxia cu propaganda vascinista.
  Limbajul pretentios al acestui fariseu libidinos ma face sa dau afara. Cuvantul Mantuitorului este Adevarul vesnic: feriti-va de aluatul fariseilor si al carturarilor.

  • Apropo:
   ”Creștinismul ca mod de viață rodește în plan personal și social bunătate, politețe, bună-cuviință, bun-simț. Noblețe. ”

   Interesant ca lipseste cuvantul Adevar din aceasta insiruire generoasa…

 2. Se tem atat de mult in a fi etichetati de presa si de generatia de tefelisti dezradacinati, incat baga sub pres orice nuanta si dau apa la moara fix cui nu trebuie, in loc sa dea apa vie poporului.

  Am inteles, Holocaust, Antonescu, Zelea Codreanu, teme asa-zis false pemtru devierea atentiei de la catastrofa gestionarii plandemiei si a haosului din energie.
  Nu le mai discutam, fie! Evitam confruntarea sa nu cadem in plasa. Sa zicem.

  Atunci PR-ii astia de ce se mai baga in seama? E ca in comunism, aia mai ravnitori se autodemascau singuri..

  Bravo. Nota 10 pentru comunicare, domnu’ Banescu…….Vivat corectitudinea politica ecleziala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE