marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEHotărârea privind protecția vieții a intrat în vigoare în Polonia. Avortul este...

Hotărârea privind protecția vieții a intrat în vigoare în Polonia. Avortul este interzis aproape în totalitate

Guvernul polonez a anunţat, miercuri, că Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii, a anunțat agenția AFP, citată de Agerpres.

„Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri) în Monitorul Oficial”, a anunţat Centrul de informare al guvernului, pe Twitter, potrivit sursei citate.

Tribunalul Constituțional al Poloniei a decis, în toamna anului trecut, că avorturile pruncilor care au malformații la naștere sunt neconstituționale, ceea ce înseamnă de facto, o interzicere aproape totală a uciderii copiilor nenăscuți, după cum a relatat R3Media.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

După ce decizia va produce efecte, legea va permite doar avortarea copiilor rezultați ca urmare a violului sau incestului sau dacă viața mamei este în pericol. Decizia a stârnit mânia lobby-ului pro avort, care susținea că și-așa legislația poloneză în acest domeniu nu permitea prea multe terminări de sarcină.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE