ACTUALITATE Hotărârea privind protecția vieții a intrat în vigoare în Polonia. Avortul este...

Hotărârea privind protecția vieții a intrat în vigoare în Polonia. Avortul este interzis aproape în totalitate

Guvernul polonez a anunţat, miercuri, că Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii, a anunțat agenția AFP, citată de Agerpres.

„Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri) în Monitorul Oficial”, a anunţat Centrul de informare al guvernului, pe Twitter, potrivit sursei citate.

Tribunalul Constituțional al Poloniei a decis, în toamna anului trecut, că avorturile pruncilor care au malformații la naștere sunt neconstituționale, ceea ce înseamnă de facto, o interzicere aproape totală a uciderii copiilor nenăscuți, după cum a relatat R3Media.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

După ce decizia va produce efecte, legea va permite doar avortarea copiilor rezultați ca urmare a violului sau incestului sau dacă viața mamei este în pericol. Decizia a stârnit mânia lobby-ului pro avort, care susținea că și-așa legislația poloneză în acest domeniu nu permitea prea multe terminări de sarcină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite