marți, iunie 6, 2023
ACTUALITATEDanemarca devine prima țară din UE care va renunța la TOATE restricțiile....

Danemarca devine prima țară din UE care va renunța la TOATE restricțiile. De la 1 februarie

Danemarca va ridica toate restricțiile împotriva Covid-19, a anunțat premierul acestei țări, Mette Frederiksen, informează Politico. Danemarca devine, astfel, prima țară din UE care face acest pas.

„În seara asta putem să ridicăm din umeri și să găsim din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina ultimele restricții de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă, în urma recomandărilor Comisiei pentru Epidemie și cu sprijinul tuturor principalelor partide politice. Ultimele restricții vor fi ridicate la 1 februarie.

Anunțul vine în momentul în care o nouă subvariantă a Omicron, BA.2, câștigă teren în Danemarca și crește numărul de infecții, cu 46.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate miercuri.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infecție foarte mari, de fapt cele mai mari din întreaga pandemie”, a spus Frederiksen. „Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal că acum suntem gata să renunțăm la restricții.”

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ministrul Sănătății Magnus Heunicke a adăugat: „Situația din Danemarca este că avem această decuplare între infecții și pacienții de terapie intensivă care se datorează în principal atașamentului mare al danezilor față de revaccinare. Acesta este motivul pentru care este sigur și lucrul corect de făcut acum.”

Aproximativ 82% din populația Danemarcei cu vârsta de 12 ani și peste este complet vaccinată cu două doze, dintre care 50% sunt stimulate cu o a treia doză, potrivit Autorității daneze pentru sănătate și medicamente.

Decizia Danemarcei vine după ce un anunț asemănător a fost făcut de Marea Britanie. Premierul Boris Johnson a declarat că toate restricțiile au fost anulate începând cu 24 februarie.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate