ACTUALITATEMihail Neamțu susține suspendarea lui Klaus Iohannis: Acest om a transformat lenea...

Mihail Neamțu susține suspendarea lui Klaus Iohannis: Acest om a transformat lenea în sfidare și prostia într-o veritabilă politică națională

Scriitorul și formatorul Mihail Neamțu a făcut o postare pe Facebook în care expune motivele sale pentru care susține procesul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Acesta scrie că actualul șef al statului „a transformat lenea în sfidare și prostia într-o veritabilă politică națională”.

„Demiterea lui Klaus Iohannis se impune dintr-un motiv foarte simplu: acest om a transformat lenea în sfidare și prostia într-o veritabilă politică națională.

Președintele României este primul responsabil pentru blocajul guvernamental cel mai grav petrecut de la Revoluție încoace. În plină epidemie virală, românii mor cu miile iar Măria Sa Plăvanul flexează crosa de golf și îndrugă minciuni sfruntate, schițează zâmbete fade și exhibă platitudini.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

N-avem Guvern. Din vina cui? N-avem Miniștri care să coordoneze acțiunile urgente care se impun în sfera Educației, Sănătății și a Transporturilor. Oare de ce?

Nu voi comenta indecența unui lider care cultivă opulența și vizitează obiective turistice atunci când cei care-i plătesc salariul n-au parte de tratamente medicale și nici măcar niște hapuri de bază.

N-am să pomenesc partizanatul lui Klaus Iohannis în favoarea celui mai ridicol șef al PNL din 1946 încoace: Florin Cîțu. Vă semnalez doar atât: individul K.W.I, Primul Turist al Țării, n-a avut reflexul elementar de a-și respecta funcția:

 • A condus diplomația română cu amatorism provincial, neglijând românii din Diaspora și vecinătatea imediată (Serbia, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova), fără să bifeze vreo realizare palpabilă pentru economia, demografia sau cultura națională.
 • N-a catadicsit, de atâtea dăți, să facă un minim briefing de presă la plecarea sau revenirea în aeroport. Și-a aruncat, în schimb, paltonul pe capota unei mașini de protocol.
 • A refuzat cu abjectă condescendență orice dezbatere electorală în 2019, când știm că esența democrației este dialogul.
 • N-a informat poporul român cu privire la acordurile bilaterale încheiate cu alte țări.
 • N-a exercitat niciodată rolul de mediator între partide, fiind victima unui partizanat anti-constituțional, cum s-a văzut la ultimul Congres PNL.
 • A avut mai întotdeauna un program de pensionar care n-a depășit 1-2 ore de întâlniri protocolare, fără relevanță și tangență cu agenda românilor.
 • Nu și-a asumat nicio decizie dificilă și nicio înfrângere evidentă.
  Dimpotrivă: a demonizat vocile și partidele care i-au fost ostile.
 • A sfidat milioane de creștinii care s-au dus la Referendumul pentru familie, numindu-i infatuați. S-a rupt ostentativ de instituția Bisericii și-a îmbrățișat agenda neomarxistă împotriva convingerilor copleșitoarei majorități a cetățenilor români, care văd în creștinism o busolă morală pentru lumea civilizată.
 • N-a avut niciun obiectiv palpabil de țară pe care să-l atingă-n șapte ani de mandat, fiind un demnitar fără palmares.

Iată de ce cred că Președintele Klaus Iohannis trebuie suspendat și apoi demis din funcție printr-un Referendum la care poporul să-și spună cuvântul”, scrie Mihail Neamțu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul care și-a asumat acest demers.

„Demersul nostru nu este un moft, este o datorie a noastră. Nu este un joc politic, este un gest de mare responsabilitate. Președintele Iohannis a încălcat de foarte multe ori Constituția, a trădat sub toate aspectele poziția de președinte”, a declarat co-președintele formațiunii, Claudiu Târziu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...