EDUCAȚIEBun venit la școala noii vieți!

Bun venit la școala noii vieți!

Codul de culori era pregătit, „pepsiglasul” de asemenea, copiilor le-am spus că „viața nu va mai fi la fel”, conform instrucțiunilor… Mai trebuia fluierat startul: gata, a început școala noii vieți!

Aia care te-nvață că semaforul va fi în toate, că se merge doar pe săgețică și se respiră doar prin masca cea care te lasă fără zâmbet, că distanțarea fizică e musai să fie de fapt socială și că nimic nu se mai poate face fără telefon, laptop sau tabletă. Poate scăpăm și de scrisul ăla de mână!

Loc pe tastatură este berechet, stiloul sau creionul oricum sunt periculoase, iar scrijelitul ăla de cretă pe tablă era insuportabil. Unde pui că nici radieră sau burete n-ar mai trebui!

Totul poate fi mai simplu: la mate nu mai trebuie să-ți bați capul cu socoteli, că ai calculatorul la o tastare distanță în oricare dintre device-uri. Română poți să faci în timp ce asculți muzică, dacă tot e prea riscant s-o mai faci cântând, iar cu o prea-cinstită oră de „fifa” alergi pe ecran cât ai alerga în n-șpe ore de educație fizică!

Mircea va rămâne Bătrân, Ștefan va fi Mare, iar Mihai tot Viteaz și fără să mai trebuiască să afle elevii asta, iar despre Unire nu prea mai e de vorbit, că doar avem Uniune. Legea lui Arhimede va fi și ea mai lesne de înțeles, dar nu cred că va insista cineva asupra ei: concluziile ar putea fi stânjenitor de revelatoare.

Dascălii se vor putea mândri, chiar fără voie, cu o triplă „înnobilare”: IT-ist, gardian, asistent medical! Stați cuminți, urmați instrucțiunile și așteptați, căci simt că surprizele nu s-au oprit aici. Ba chiar vor fi de ajuns pentru toată lumea: nu vă e dor de o cravată, de exemplu?

Cu curcubeu pe margini, nu cu tricolor, că nu se mai poartă. La început, pentru premianți. Apoi, pentru toți, să nu se supere nimeni! Mai ales că s-ar și prelinge ușor din mască…

Așadar: îi știți pe ăia care-și trec în profilul de pe rețelele de socializare „școala vieții” în loc de studii? Bun venit la școala noii vieți! Și somn ușor: acum să vedeți…

Articol apărut inițial aici și preluat cu acordul autorului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...