miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEViktor Orban: Uniunea Europeană „s-a împușcat în plămâni” și nu mai poate...

Viktor Orban: Uniunea Europeană „s-a împușcat în plămâni” și nu mai poate să respire. Sancțiunile nu ajută Ucraina, nu au făcut rău Rusiei, ci distrug economia europeană

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat că Uniunea Europeană s-a „împușcat în plămâni” cu sancțiunile greșit concepute împotriva Federației Ruse și care, dacă vor fi continuate, riscă să distrugă economia europeană, relatează Reuters.

„La început, am crezut că ne-am împușcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împușcat în plămâni și că se zbate pentru aer. Sancțiunile nu ajută Ucraina, în schimb sunt rele pentru economia europeană și, dacă se va continua în acest fel, vor omorî economia europeană. Ceea ce vedem acum este de nesuportat.

Momentul adevărului trebuie să vină la Bruxelles, când liderii vor admite că au făcut un calcul greșit, că politica de sancțiuni s-a bazat pe presupuneri eronate și trebuie schimbată. Nimeni nu a crezut la 24 februarie că războiul dintre Ucraina și Rusia nu va fi doar un conflict, ci va marca sfârșitul unei ere și intrarea în noua eră de război în istoria europeană, în care va trebui să luptăm pentru lucruri pe care până acum le consideram de la sine înțelese”, a spus prim-ministrul ungar.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a insistat asupra faptului că sancțiunile au cauzat daune ample economiei europene, fără a slăbi în vreun fel Rusia sau a aduce conflictul mai aproape de final.

Războiul se poartă în economia mondială și în special în cea europeană, pe toate fronturile, după cum o arată prețurile în creștere la energie, a arătat el. Una din „marile bătălii” va fi lupta pentru resurse energetice, costul vieții și costuri accesibile ale utilităților. O alta este probabil să fie o „luptă pentru locuri de muncă”, dat fiind că politica de sancțiuni și războiul împing economia europeană spre recesiune, a avertizat el.

Liderul maghiar a sfătuit „pe oricine are o slujbă să o prețuiască și să facă tot ce poate ca să o păstreze, pentru că se așteaptă ca lunile următoare să aducă recesiune economică în Europa”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE