miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEUPDATE: Arde grâul în România. Al 22 incendiu de lan de grâu...

UPDATE: Arde grâul în România. Al 22 incendiu de lan de grâu din ultimele 32 de zile

ACTUALIZARE 21:45 Un nou incendiu a fost raportat, duminică, 17 iulie.În apropiere de localitatea Vitănești, județul Teleorman, focul a cuprins vegetația de pe un câmp, circulația rutieră fiind restricționată pe DN6 din cauza vizibilității scăzute.

Este al doilea incendiu într-o singură zi. Reamintim, în 2021 au fost înregistrate șapte incendii pe toată perioada celor trei luni de vară. În 2022 s-au înregistrat deja 22 în 32 de zile!

ȘTIREA INIȚIALĂ

O persoană a ajuns la spital, duminică după-amiază, cu arsuri grave după un incendiu izbucnit la un lan de grâu din județul Vâlcea. Șase persoane au suferit atac de panică, două case și un adăpost de animale au fost distruse.
Pompierii din Vâlcea au fost chemați duminică după-amiază să stingă un incendiu produs la un lan de grâu în localitatea Diculești, transmite Mediafax.

Flăcările s-au extins la o casă de locuit și la o anexă gospodărească, motiv pentru forțele de intervenție au fost suplimentate.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În urma incendiului au ars două case și un adăpost de animale.

Șase persoane au fost evaluate după atacuri de panică, dar au refuzat să fie duse la spital.

O persoană a fost dusă la UPU Craiova cu arsuri pe 70% din corp.

Acesta este al 21-lea incendiu apărut la un lan de grâu, în ultimele 31 de zile. Recent, R3media a contorizat aceste incidente : într-o lună, în 2022, au ars de trei ori mai multe lanuri de grâu decât în toată vara lui 2021.

Reamintim că România este un mare exportator de cereale și importă produse procesate. Pagubele produse de către incendii contribuie la crearea – intenționată sau nu – a unei penurii, la o criză alimentară. Un alt exportator important este Ucraina, blocată acum din cauza războiului.

Pe acest fond, amintim că politicile Uniunii Europene „propun” renunțarea la mâncarea considerată poluantă – cum ar fi carnea de vită – și trecerea la produsele „eco”, printre care gândaci, insecte, etc.

Printre ambițiile de mediu și climă ale Bruxelles-ului se numără “Green Deal” și strategia „Farm to Fork”

Programul „Farm to Fork” este o strategie propusă de Comisia Europeană pentru o trecere la un sistem alimentar „corect, sănătos și prietenos cu mediul”.

Printre dezideratele acestui program se găsește și „reproiectearea sistemelor alimentare de azi, care sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră (GHG), consumă mari cantități de resurse naturale, rezultă în pierderea biodiversității”, după cum scrie pe siteul Comisiei.

Evident, asta înseamnă schimbarea modului tradițional de a face agricultură, inclusiv prin promovarea schimbării modului în care sunt crescute animalele. La nivel de mâncare, se dorește creșterea consumului de mâncarea alternativă precum „insecte, alge și reziduuri ale bieconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4.Documentul oficial, aici ).

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Incendiatorii ar trebui judecati si condamnati la moarte. Pentru tradare in primul rand…oricum nu mancau romanii graul ala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate