miercuri, aprilie 17, 2024
ȘTIRIMarea Britanie: Premierul Boris Johnson anunță renunțarea la măști, certificat verde și...

Marea Britanie: Premierul Boris Johnson anunță renunțarea la măști, certificat verde și celelalte restricții începând de săptămâna viitoare

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat în Parlament că restricțiile anti Covid impuse de Guvern vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare.

Practic, autoritățile vor renunța la așa numitul „plan B”. Astfel, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie nicăieri, inclusiv în școli începând de mâine, scrie Manchester Evening News.

De asemenea, recomandarea de a munci de-acasă, precum și certificatele de vaccinare (covid) vor fi abolite de pe 26 ianuarie.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

Aceste anunțuri vin după ce numărul infecțiilor covid în Marea Britanie au scăzut pentru prima oară, din decembrie încoace.

Regulile pentru auto-izolarea celor carantinați vor expira pe 24 martie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Dar Boris Johnson a spus că această măsură s-ar putea lua chiar și mai devreme. Conform actualelor reguli, cei care ies pozitiv la testarea anti Covid trebuie să stea în carantină pentru cel puțin cinci zile, atâta vreme cât în ziua cinci și ziua șase rezultatul testului e negativ.

Premierul a afirmat că Guvernul a luat „un drum diferit” de restul Europei și că „informațiile arată că, din nou, acest Guvern a avut dreptate când a luat deciziile grele”.

Așa numitul „Plan B” al Guvernului Johnson a durat puțin peste o lună de zile. Setul de măsuri din „Planul B” a fost contestat vehement chiar de membrii partidului de guvernământ.

Pentru a le putea adopta, Guvernul a avut nevoie de voturile opoziției socialiste.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE