joi, februarie 29, 2024
ȘTIRIVIDEO | Directorul tehnic al CNN explică cum au construit propaganda menită...

VIDEO | Directorul tehnic al CNN explică cum au construit propaganda menită să-l „dărâme” pe Donald Trump. Jurnalistul care a reușit dezvăluirea a fost blocat imediat de Twitter

Charlie Chester, directorul tehnic al CNN, a fost filmat de către jurnaliștii Project Veritas în timp ce acesta explica metodele lipsite de etică, de deontologie profesională practicate de compania pe care o reprezintă, menite să-l defăimeze agresiv pe Donald Trump în vederea alegerilor prezidențiale din toamna anului trecut. Acesta declară cu mândrie faptul că CNN este responsabil, în mare parte, de „căderea” fostului președinte american.

Acesta a recunoscut faptul că ei construiau „povești” despre care nu aveau informații certe, au făcut propagandă împotriva lui Donald Trump și implicit în favoarea lui Joe Biden. Charlie Chester a declarat că tocmai această campanie de partizanat răsculată asupra președintelui republican l-a convins să meargă alături de CNN.

„Uite ce am făcut, noi [CNN] l-am dar afară pe Trump. Voi spune 100% și cred 100% că, dacă nu ar fi fost CNN, nu știu dacă Trump ar fi pierdut alegerile. (…) Ne-am concentrat eforturile să-l scoatem pe Trump din funcție, nu? Fără să spun asta, dar asta a fost. (…)

Mâna [lui Trump] tremura sau ceva de genul ăsta, cred. Am adus atât de mulți oameni din domeniul medical ca să povestească cu toții o poveste care era doar speculație – că este afectat neurologic și că a pierdut deja lupta cu boala. Că nu mai este apt… Am creat acolo o poveste despre care nu știam nimic. Cred că asta este propagandă.”, precizează, printre altele, Charlie Chester.

În încheierea primei părți, acesta a spus că CNN va urma să insiste pe tema schimbărilor climatice și că vor face din acest subiect „noul Covid”, noua tematică aprinsă care ne va face temători și dependenți de știrile lor macabre. Întregul reportaj și declarațiile acestuia filmate pot fi urmărite aici sau mai jos.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În partea a doua a campaniei jurnalistice oferite de cei de la Project Veritas, același director tehnic al CNN, spune despre cum este folosită frica ca mijloc de manipulare, menționând că „frica vinde”/ „creează rating-uri mari”.

Charlie Chester spune că știrile negative nu aduc rating-uri prea mari decât dacă acestea afectează în mod direct publicul, motiv pentru care aceștia prezintă mereu pe ecran numărul morților de Covid. CNN crește intenționat numerele negative cu privire la pandemie pentru că acestea ajută la amplificarea demersurilor propagandistice practicate de aceștia.

„Mă uitam la el [numărul morților de Covid] și spuneam: «Hai să-l facem mai mare! Punctul nostru de vedere ar căpăta mai mult sens dacă ar fi mai mare»”, spune Charlie Chester.

Întrebat de ce nu se prezintă și numărul însănătoșirilor pe ecran, acesta spune: „Pentru că asta nu e înfricoșător”.

„Nu există știri imparțiale. Nu există. Sunt prea multe agende.”

Charlie Chester menționează că în cadrul programelor CNN nu se pun întrebării (în adevăratul sens al cuvântului), ci „spun persoanei ce să spună”. „I-am condus [pe oameni] în direcția în care am vrut ca ei să vorbească despre un lucru. Este mereu despre a-i conduce înspre o direcție încă de dinainte să-și deschidă gurile.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a completat, spunând că singurii care sunt lăsați să vorbească live sunt cei cunoscuți promotori ai ideilor pe care CNN vrea să le propage și a numit mai apoi manipularea ca fiind o artă folosită atât de ei, cât și de celelalte companii de presă. Puteți urmări întreaga filmare mai jos.

În al treilea episod făcut de cei de la Project Veritas, Charlie Chester povestește despre cum CNN susține mișcarea Black Lives Matter (BLM) fără vreo reținere. Acest fapt a putut fi observat de mulă vreme de către orice privitor, întrucât în toiul protestelor și vandalizărilor sub emblemele BLM și Antifa, CNN continua să susțină aceste manifestări, declarându-le „pașnice” și năpustindu-se cu prezumția de vinovăție asupra oricărui polițist, în special dacă acesta „îndrăznea” să fie alb. Isteria emancipării iscate de decesul lui George Floyd a fost, se pare, „împinsă de la spate” organizat de către una dintre cele mai mari companii de presă din lume.

sursă foto: CNN // www.news.com.au // www.nzherald.co.nz

Charlie Chester a spus că evită să prezinte orice știre în care un om de culoare este pus într-o lumină negativă și că media face propagandă. Acesta definește, mai apoi, cuvântul „propagandă” ca fiind influențarea oamenilor într-o anumită direcție, o manipulare sistematică și bine pusă la punct. Această propagandă se realizează cel mai bine prin „forțarea unei povești”, conform directorului tehnic al CNN. Întregul videoclip poate fi urmărit aici sau mai jos.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Project Veritas conchide cu un îndemn adresat tuturor jurnaliștilor. O chemare urgentă și justă la onestitate și etică profesională. Jurnalistului James O’Keefe i-a fost blocat contul de Twitter în urma întocmirii și publicării acestui reportaj răsunător. Acesta a declarat ulterior că va da în judecată compania. Numeroase alte cazuri de „persoane ce nu convin” au fost blocate și interzise pe Twitter, capul de afiș al acestei liste fiind chiar fostul președinte, Donald Trump.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Exact la fel s-a procedat, în RomÂnia. Prin psihologie inversă, milioane de creiere netede au fost îndoctrinate cu lugubru succes. Analfabeții funcționali au ajuns să adopte cu încântare sloganurile triviale născocite anume pentru bolovanii bipezi, convinși că, nu KWI (unul din cei trei incitatori la boicotarea referendumului pentru familie, un notoriu feroce antiromân și vrăjmaș al democrației autentice), ci… Viorica Dăncilă ar fi fără inteligență. Astfel cel mai benefic pentru România premier din recentele decenii a fost calomniat, umilit cu total primitivism. Rezultatele se văd în prăbușirea enormă a tot ce încă mai funcționează bine în România, prăbușire accelerată paroxistic de guvernele iohanniste, pe urmele acelora dirijate de Traian Băsescu.

  2. Păi nu era SUA ,,land of dreams”că așa spunea propaganda? dacă printr-un accident aș fi trimis în această țară aș considera că sunt deportat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE