ACTUALITATEAndrei Dimitriu, managerul Filarmonicii „George Enescu”: Refuz să-mi imaginez dezastrul perpetuării concertelor...

Andrei Dimitriu, managerul Filarmonicii „George Enescu”: Refuz să-mi imaginez dezastrul perpetuării concertelor online. 2020 a fost anul celei mai perfecte şi diabolice conspiraţii împotriva civilizaţiei creştin – europene

Online-ul este un surogan ce nu poate să înlocuiască emoția, trăirile pe care le provoacă un concert în sală, a subliniat, într-un interviu acordat News.ro, managerul Filarmonicii „George Enescu”, Andrei Dimitriu.

Discutând despre experiența în domeniul cultural în anul 2020, Andrei Dimitriu a caracterizat-o ca fiind una „plină de disconfort”, în contextul limitărilor impuse de pandemie.

„Online-ul e un surogat. Nu va înlocui niciodată emoţia, trăirile pe care le provoacă concertul în sanctuarul consacrat: sala de concert. Nici vorbă de schimbat – şi radical! – această practică de secole… artistul trebuie să-l vezi pe viu, să-l simţi în proximitate, să-l vezi pe scenă. Doar aşa are capacitatea să transmită mesajul către un public sensibilizat de actul artistic.

Orice altă viziune nu poate avea viitor. Refuz să-mi imaginez dezastrul perpetuării concertelor online… am în vedere, în primul rând, simfonicele, muzica clasică, opera, opereta”, a subliniat Andrei Dimitriu, potrivit sursei citate.

Întrebat care este cuvântul care ar descrie cel mai bine anul 2020, Andrei Dimitru a răspuns:

„Anul celei mai perfecte şi diabolice conspiraţii împotriva civilizaţiei creştin- europene. E singura civilizaţie care a zidit o societate democrată, cu o axiologie civilizaţională model, prosperă, tolerantă, pe baza valorilor şi principiilor creştine. Cine să fie la originea crizei? Nu ne putem gândi decât la puterile revizioniste, dictatoriale, violente şi rudimentare. Dar lumea civilizată va avea un bun răspuns. Şi „cultura de performanţă” va reînvia, se va impune şi va binecuvânta lumea de pretutindeni”.

Managerul Filarmonicii George Enescu își dorește ca viitoarea stagiune să fie într-o sală cu public.

„Aş vrea să-mi imaginez că stagiunea viitoare – toamna lui 2021 – o vom deschide într-o sală cu public. Şi aş mai vrea ca situaţia financiară să ne permită să invităm dirijori şi solişti din galeria gloriilor internaţionale”, a precizat Andrei Dimitriu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate