Celebrul roman polițist „Zece negri mititei”, scris în 1938 de Agatha Christie, va apărea într-o versiune revizuită în Franța, din care va fi eliminat cuvântul “negru”, considerat ca având conotații rasiste, a anunțat la postul de televiziune RTL strănepotul autoarei, James Prichard, informează Digi24.
Potrivit sursei citate, romanul se va numi „Erau zece”. Strănepotul Agathei Christie, James Prichard, cel care are drepturile patrimoniale pentru lucrările scriitoarei, a explicat că a luat decizia de a redenumi cartea pentru a fi “în pas un timpurile”, dată fiind și polemica pe care a stârnit-o “Pe aripile vântului”, filmul care, odată cu protestele antirasiste „Black Lives Matter” din Statele Unite, a fost retras de pe platforma HBO Max, pentru a fi „contextualizat”.
Romanul scris în 1938 de Agatha Christie se numea în original „10 Little Niggers” și a devenit un best-seller mondial, generații întregi de cititori savurând povestea machiavelică despre capcanele mortale puse celor zece personaje convocate pe o insulă misterioasă.
În roman, cuvântul „negru”, desemnând o persoană de culoare, este folosit de 74 de ori. Cartea a avut un mare succes și s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare. A inspirat apoi zeci de adaptări cinematografice și de televiziune.