ACTUALITATEVIDEO | Dan Dungaciu: Populația României devine tot mai atentă la Agenda...

VIDEO | Dan Dungaciu: Populația României devine tot mai atentă la Agenda Națională. Discuția despre Schengen confirmă dorințele naționaliste

Analistul de politică externă Dan Dungaciu a fost invitat în emisiunea Marius Tucă Show de la Gândul. Acesta a precizat că populația României devine tot mai atentă la agenda națională.

„Cred că ceea ce vrea să spună (n.r. Klaus Iohannis) este foarte limpede. Problema e de ce s-a ridicat acest subiect pe agenda publică, dacă nu avea nicio garanție că va fi un succes, iar modul în care s-a ridicat pe agenda publică, din punctul meu de vedere, va genera reacții mult mai mari decât ar fi normal într-o asemenea conjunctură.

Eu nu mă bazez decât pe datele pe care le-am obținut în cercetarea sociologică. Populația devine tot mai atentă la Agenda Națională. Românii vor 50% ca România să-și vadă, în primul rând, de propria agendă. Uniunea Europeană este un spațiu în care prevalează agendele naționale și interesele naționale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Unii vor ceva, iar alții altceva. Palierul politic e foarte important, de fapt este determinant. Acest lucru va enerva foarte puternic populația, pentru că, de fapt, toată negocierea, toată discuția despre Schengen a făcut doar să-i confirme asta.

Tot ce se întâmplă este o anomalie. După ce vine Comisia Europeană să verifice tehnic cum stă România, vine o comisie din Olanda. De ce să vină o comisie din Olanda? Discuția despre Schengen confirmă dorințele naționaliste”, a spus Dan Dungaciu.

Reamintim că ieri, Klaus Iohannis, președintele României, a precizat că dacă până la Consiliul JAI din 8 decembrie nu există o certitudine pentru un vot favorabil privind accederea României la Schengen, este posibilă o amânare a acestei decizii cu o lună sau două, potrivit Agerpres.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate