luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Dan Dungaciu: Populația României devine tot mai atentă la Agenda...

VIDEO | Dan Dungaciu: Populația României devine tot mai atentă la Agenda Națională. Discuția despre Schengen confirmă dorințele naționaliste

Analistul de politică externă Dan Dungaciu a fost invitat în emisiunea Marius Tucă Show de la Gândul. Acesta a precizat că populația României devine tot mai atentă la agenda națională.

„Cred că ceea ce vrea să spună (n.r. Klaus Iohannis) este foarte limpede. Problema e de ce s-a ridicat acest subiect pe agenda publică, dacă nu avea nicio garanție că va fi un succes, iar modul în care s-a ridicat pe agenda publică, din punctul meu de vedere, va genera reacții mult mai mari decât ar fi normal într-o asemenea conjunctură.

Eu nu mă bazez decât pe datele pe care le-am obținut în cercetarea sociologică. Populația devine tot mai atentă la Agenda Națională. Românii vor 50% ca România să-și vadă, în primul rând, de propria agendă. Uniunea Europeană este un spațiu în care prevalează agendele naționale și interesele naționale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Unii vor ceva, iar alții altceva. Palierul politic e foarte important, de fapt este determinant. Acest lucru va enerva foarte puternic populația, pentru că, de fapt, toată negocierea, toată discuția despre Schengen a făcut doar să-i confirme asta.

Tot ce se întâmplă este o anomalie. După ce vine Comisia Europeană să verifice tehnic cum stă România, vine o comisie din Olanda. De ce să vină o comisie din Olanda? Discuția despre Schengen confirmă dorințele naționaliste”, a spus Dan Dungaciu.

Reamintim că ieri, Klaus Iohannis, președintele României, a precizat că dacă până la Consiliul JAI din 8 decembrie nu există o certitudine pentru un vot favorabil privind accederea României la Schengen, este posibilă o amânare a acestei decizii cu o lună sau două, potrivit Agerpres.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate