duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEPutin a ordonat trupelor 36 de ore de încetare a focului, cu...

Putin a ordonat trupelor 36 de ore de încetare a focului, cu ocazia Crăciunului pe calendarul vechi. Ucraina refuză propunerea de armistițiu temporar

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat Ministrului Apărării Serghei Șoigu, ca trupele să oprească, temporar, focul pentru 36 de ore, în perioada Crăciunului sărbătorit după calendarul vechi (iulian), informează Tass.

„Având în vedere o adresă a Sanctității Sale, Patriarhul Chiril, am trimis instrucțiuni Ministerului Apărării al Federației Ruse să introducă o încetare a focului de-a lungul întregii linii de confruntare din Ucraina, din 6 ianuarie ora 12:00 până pe 7 ianuarie ora 24:00”, a sunat declarația serviciului de presă al Kremlinului.

„Ca urmare a faptului că un număr mare de rezidenți din zona de luptă sunt creștin-ortodocși, îndemnăm partea ucraineană să declare o încetare a focului pentru a le permite să participe la slujbele din Ajun și din ziua de Crăciun”, precizează comunicatul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Anterior, Patriarhul Chiril al Rusiei adresase această cerere în mod public.

În replică, Ucraina. prin consilierul Mihailo Podoliak, a răspuns că doar când Rusia va părăsi „teritoriile ocupate” va avea un „armistițiu temporar”.

„Unu. Ucraina nu atacă teritorii străine și nu atacă civili. Cum face Federația Rusă. Ucraina distruge doar membri ai armatei de ocupație de pe teritoriul său”, a scris consilierul prezidențial Mihailo Podoliak joi seara pe Twitter, citat de Digi24.

„Doi. Federația Rusă trebuie să părăsească teritoriile ocupate – doar atunci va avea un ‘armistițiu temporar’. Țineți-vă ipocrizia pentru voi”, a adăugat el.

Kievul a declarat anterior că apelul patriarhului Chiril pentru un armistițiu este „o capcană cinică”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate