luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEPreședintele CJ Vrancea: Trebuie să facem dovada că înaintașii noștri nu au...

Președintele CJ Vrancea: Trebuie să facem dovada că înaintașii noștri nu au greșit în proiectul lor de țară. Să fim uniți, pentru a fi puternici

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, a subliniat, luni, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, că trebuie să fim uniți pentru a fi puternici, precum înaintașii noștri ce au făcut proiectul de țară numit „Unire”, potrivit Agerpres.

„Noi, cei de astăzi, trebuie să facem dovada că înaintașii noștri nu au greșit în proiectul lor de țară. Proiectul lor a fost simplu: să fie uniți! De ce? Ca să fim puternici! Aici, la Focșani, s-a realizat prima unire. Aici s-a dat startul pentru ceea ce înseamnă România de astăzi. Vreau să vă gândiți la înaintașii care au făcut posibilă această unire. Oare sunt ei reprezentați cu adevărat, oare putem face mai mult? Răspunsul este clar: da! De aceea, mă adresez tuturor factorilor politici și sociali, să facem în așa fel încât acele versuri celebre, «Hai să dăm mână cu mână», să fie cu adevărat pentru nația română. Așa cum zicea Eminescu – «Trăiască Nația» -, așa și noi trebuie să ne gândim la esența acestui popor. Pentru că avem cu ce și avem pentru ce. La mulți ani, România! La mulți ani, vrânceni, și tuturor celor care se simt români”, a precizat președintele CJ Vrancea, domnul Toma.

Primarul orașului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a transmis și el un mesaj patriotic cu ocazia acestei zile de sărbătoare. Acesta consideră că actuala clasă politică trebuie să se inspire de la elita intelectuală din jurul anului 1859.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La 24 ianuarie 1859, oamenii politici ai acelor vremuri au ales să facă istorie. Au lăsat deoparte disputele și orgoliile și s-au unit. Au făcut ceea ce era mai bine pentru națiune. Astăzi, la 163 de ani, evocăm acele vremuri fără a fi uniți, căci interesele și orgoliile ne sunt prea mari. Chiar dacă pentru popor bine ar fi să fim uniți în cuget și simțiri, căci nu ducem lipsă de dușmani și amenințări interne, dar mai ales externe. (…)

Mulți dintre noi pare că uităm că străbunii noștri s-au jertfit pentru ca toți românii să trăiască în aceeași țară. Din păcate, astăzi suntem iarăși într-un moment în care România are nevoie de unitate și mai are nevoie ca instituțiile să fie în slujba românilor, nicidecum în slujba intereselor personale ale unora. Și aici mă refer la modernizarea infrastructurii, a agriculturii, educației, serviciilor sanitare.

Dar ca să putem face toate acestea, avem nevoie de unire și de înțelepciunea pe care au avut-o înaintașii noștri la 1859. România este condusă astăzi de o coaliție care și-a asumat responsabilitatea guvernării. Reușita depinde însă în mod esențial de disponibilitatea membrilor coaliției de a lucra cu cei din coaliție și nu cu cei din afara lor. (…)

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Toți românii așteaptă de la noi să vadă rezultate și să le rezolvăm problemele. Pe români nu îi interesează disputele sterile. Și am convingerea că, dacă ne vom inspira din înțelepciunea și diplomația clasei politice de la 1859 și ne vom gândi la binele tuturor românilor, vom trece cu bine peste toate crizele și problemele cu care ne confruntăm”, a transmis primarul Municipiului Focșani.

Manifestările au început cu acordarea onorului militar și intonarea Imnului Național și s-au finalizat cu defilarea Gărzii de Onoare în fața a circa 1.000 de vrânceni adunați în Piața Unirii și cu intonarea Horei Unirii.

La ceremonia dedicată celebrării Zilei Unirii Principatelor Române de la Focșani au participat consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, George Agafiței, care a transmis mesajul prim-ministrului Nicolae Ciucă. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai administrației centrale și locale – președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, subprefectul Claudia Serafimciuc, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, parlamentari și primari vrânceni.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE