joi, mai 23, 2024
ACTUALITATELudovic Orban: România va crește doar guvernată de patrioți. Mă lupt pentru...

Ludovic Orban: România va crește doar guvernată de patrioți. Mă lupt pentru a menține PNL așa cum a fost din 1875, partid al neamului românesc

Președintele PNL, Ludovic Orban, a participat miercuri la conferința de alegeri a Organizației PNL Brașov, unde a declarat că nu duce lupta pentru șefia partidului în scop personal, ci pentru principiile și valorile originare ale PNL, un „partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara”.

„Pentru mine bătălia pentru funcția de președinte al PNL nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menține PNL așa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă. Așa trebuie să rămână Partidul Național Liberal. Nu poți să afectezi fibra, cultura PNL cu tot felul de instrumente care nu au legătură cu democrația, care nu au nicio legătură cu respectul față de individ și de drepturile sale cu tot felul de tipuri, de cântări care s-au mai practicat și prin alte părți… Îmi aduc aminte de cântarea lui Băsescu sau cântarea lui Udrea la Conferința municipală”, a declarat Ludovic Orban în fața liberalilor brașoveni.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Orban a mai spus că mulți vor să-l determine să renunțe la luptă, dar nu-și va lăsa „călcată în picioare demnitatea”.

„Sunt mulți care nu mă cunosc foarte bine și care își imaginează că pot să mă impresioneze, să mă intimideze sau să mă determine să mă las bătut sau să mă determine să renunț. Le spun multora din acești colegi că nu mă cunosc deloc, niciodată nu voi renunța la lucrurile în care cred. Niciodată nu voi accepta să îmi fie călcată în picioare demnitatea”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Orban a spus că România este o „placă turnantă est-vest”, dar că poziția ei excepțională poate fi valorificată cu o singură condiție: „să știm ce să cerem de la partenerii noștri. Dacă nu cerem nimic, nu primim mai nimic”.

„Am vorbit foarte puțin în această campanie despre ceea ce trebuie făcut cu România. Din păcate astăzi trebuie să înțelegem că există provocări la care trebuie să ne adaptăm, că sunt oportunități pe care trebuie să le fructificam, România are oportunități extraordinare, România este poartă de intrare- ieșire din Europa și noi timp de 31 de ani nu am avut capacitatea să ne dezvoltăm infrastructura pentru a fructifica acest avantaj. România este țara cea mai mare din regiune, țara cu cea mai mare populație și țara cu cele mai mari resurse și bogății, are o poziționare strategică excepțională, România poate să devină un centru, un hub, o capitală economică a întregi regiuni în care trăim. România este placă turnantă est- vest și poate să creeze prin această poziționare o serie de elemente de dezvoltare care pot să ne creeze șansa de a o duce cu adevărat mai bine. România este unul dintre cei mai siguri aliați și cei mai siguri parteneri în concertul European și în concentrul euro-atlantic și asta este o poziție pe care trebuie să o fructificam cu singura condiție: să știm ce să cerem de la partenerii noștri. Dacă nu cerem nimic, nu primim mai nimic”, a mai spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Orban a spus, încă de la începutul campaniei pentru președinția PNL, că partidul „trebuie să promoveze morala creștină, să fie legat de Biserică”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Eu cred că Orban și-a cam dat seama in ceasul al 13-lea că ce se intamplă in PNL depășește lupta obișnuită intre facțiuni pe bani, posturi și resurse.

  A realizat tarziu, cu trădările că facțiunea progresistă din PNL atacă in valuri, in desant și că rând pe rând oamenii trădează.

  Deci e clar până acum că Iohannis cu serviciile il sprijină pe Câțu, om fără baze in partid. Alături de el sunt pedeliștii, experți in trădare. Serviciile ii sprijină. Ambasadele , platformele finanțate și ONG-urile. Adică mașinăria de propagandă

  Ludovic Orban nu isi dă seama se i se intamplă, nu mai controlează. Singura speranță e că baza partidului va vota liber și intelege că forțe străine au intrat in PNL pentru a-l demola ideologic și a-l transforma intr-un USR aliniat total la Bruxelles.

  posibil că UE a decis asta după ce toti senatorii liberali au votat CONTRA raportului Matic.

  Sigartău, Rareș Bogdan care se pretind conservatori , fac greșeala vieții lor – pentru o functie se alătură distrugerii ideologice a PNL. Ei vor fi epurati.

  Dacă Orban pierde,, se va rupe PNL-ul, pentru că Florin Câțu are ordine, are spate și e fanatic. Orban va fi obligat să plece cu ai lui și va face un partiduleț și se va alia probabil cu PMP, și ăia trădați de pedeliștii vechi.

  oricum Luduvic Orban a greșit cand s-a legat de Biserică. De aia a pierdut 4-5% procente la vot, de aia a pierdut și PMP și dacă nu pierdea voturi nu ar fi fost șantajați de USR in halul ăsta

 2. …Sica, lasa vrajeala de 2 lei ca nu tine, esti de-a dreptul ridicol cu astfel de declaratii, nici copiii nu cred o iotă din ce spui tu…acum esti mare patriot român? Ha, ha, ha, vezi ca a trecut de mult ziua de 1 aprilie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE