ACTUALITATEVIDEO | Mărturia unică a unui veteran de război care a luptat...

VIDEO | Mărturia unică a unui veteran de război care a luptat sub comanda Ecaterinei Teodoroiu

Pe 22 august 1917, în zona localității Muncelu, în timpul bătăliei de la Mărășești, trecea la cele veșnice eroina Ecaterina Teodoroiu.

Puțini știu, însă, că există o mărturie directă și înregistrată de camera video, cu un veteran de război care a luptat sub comanda eroinei de la Jiu.

Mitraliorul Dumitru Luca Matei a povestit, în 1990, cum era sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu.

El a spus că gorjeanca a intrat în lupta care i-a fost fatală, deși superiorii au rugat-o să nu fie prezentă chiar în prima linie. Ecaterina Teodoroiu nici n-a vrut să audă de așa ceva, comandându-și plutonul, chiar cu prețul vieții.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate