ACTUALITATEVIDEO | Mărturia unică a unui veteran de război care a luptat...

VIDEO | Mărturia unică a unui veteran de război care a luptat sub comanda Ecaterinei Teodoroiu

Pe 22 august 1917, în zona localității Muncelu, în timpul bătăliei de la Mărășești, trecea la cele veșnice eroina Ecaterina Teodoroiu.

Puțini știu, însă, că există o mărturie directă și înregistrată de camera video, cu un veteran de război care a luptat sub comanda eroinei de la Jiu.

Mitraliorul Dumitru Luca Matei a povestit, în 1990, cum era sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu.

El a spus că gorjeanca a intrat în lupta care i-a fost fatală, deși superiorii au rugat-o să nu fie prezentă chiar în prima linie. Ecaterina Teodoroiu nici n-a vrut să audă de așa ceva, comandându-și plutonul, chiar cu prețul vieții.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...