duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEPatriarhul Rusiei cere un armistițiu de Crăciun în Ucraina

Patriarhul Rusiei cere un armistițiu de Crăciun în Ucraina

Patriarhul Rusiei, Chiril, a îndemnat părțile beligerante în războiul din Ucraina să facă un armistițiu, cu ocazia Crăciunului, informează agenția TASS.

Mai precis, ar fi vorba despre intervalul format din 6 ianuarie, ora 12:00 și 7 ianuarie, ora 00:00. Rușii și mulți ucraineni sărbătoresc Crăciunul după calendarul vechi, acesta fiind cu 13 zile în „urma” celui nou, gregorian.

„Eu, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril, chem toate părțile implicate în conflictul intestin să stabilească un armistițiu între 6 ianuarie ora 12:00 (ora Moscovei) și 7 ianuarie ora 00:00 astfel încât ortodocșii să poată merge la slujbele din Ajunul Crăciunului și din ziua de Crăciun”, sună mesajul acestuia, citat de agenția TASS.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Pe 12 decembrie președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus un plan de pace în trei pași care include încetarea ostilităților înainte de Crăciunul sărbătorit după calendarul gregorian, tot mai popular în rândul ucrainenilor.

„Propun Rusiei să facă un pas concret și semnificativ către o soluție diplomatică, care este menționată de Moscova atât de regulat”, a declarat acesta.

„Foarte curând vom avea sărbători sărbătorite de miliarde de oameni. Crăciunul – conform calendarului gregorian sau Anul Nou și Crăciunul – conform calendarului iulian. Acesta este momentul ca oamenii normali să se gândească la pace, nu la agresiune. Sugerez Rusiei să încerce cel puțin să demonstreze că este capabilă să renunțe la agresiune”, a mai spus președintele ucrainean.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate