duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEMajoritatea profesorilor nevaccinați refuză categoric serul anti-COVID. Reprezentanții părinților: Guvernul încearcă învrăjbirea...

Majoritatea profesorilor nevaccinați refuză categoric serul anti-COVID. Reprezentanții părinților: Guvernul încearcă învrăjbirea unora împotriva celorlalți. Nu trebuie să te vaccinezi de frică

Măsura introdusă în această săptămână de către Ministerul Sănătății, de a condiționa deschiderea școlilor de un prag de vaccinare de 60%, nu a fost bine primită de cadrele didactice. Peste trei sferturi dintre cei nevaccinați nu intenționează să o facă prea curând, relevă un sondaj realizat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în perioada 10-12 noiembrie, publicat astăzi.

Mai precis, 73,7% dintre învățătorii și profesorii nevaccinați nu acceptă vaccinarea anti-Covid. Restul de 26,3% au declarat că au în vedere să o facă, scrie B1 TV.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP), Iulian Cristache, a spus că Guvernul încearcă să învrăjbească profesorii și părinții, prin deciziile luate.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Guvernul a încercat să ne învrăjbească unii împotriva celorlalți. Să știți că și profesorii, tot părinți sunt. Deci nu poți să rupi categoria socio-profesională cu cel mai ridicat grad de vaccinare, aproape 70% și să nu ne uităm la noi, ceilalți, care nu suntem vaccinați într-un procent atât de mare. Asta e marotă, cu arătatul înspre profesori. Poate doar ministrul Educației își dorește să creeze niște dispute artificiale între elevi și părinți. Este absolut anormal”, a declarat Iulian Cristache, pentru B1TV.ro.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El spune că profesorii și părinții nu pot fi acuzați, atâta vreme cât există foarte mulți medici care nu se vaccinează. Cristache afirmă că este dreptul oricui să aleagă dacă se vaccinează sau nu.

„Sunt vreo 350.000 de profesori, personal auxiliar și nedidactic. Cu un procent de 70% vaccinați, aproximativ 100.000 sunt nevaccinați. Cu 100.000 de nevaccinați, când noi avem 9.000.000 nevaccinați la nivel național, ce facem? Frecție la picior de lemn. Nu rezolvă problema.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteuluiR3media.

Nu putem să creăm o dispută, să spun că nu trimit copilul la școală nevaccinat. Același lucru îl pot face și profesorii. Problema de fond e la nivel societal, nu la nivelul profesorilor.

La începutul pandemiei trebuia să ne uităm la sistemul medical. Dacă toți se vaccinau, era cu totul altceva. Era un prim semnal pozitiv, doar că acolo, chiar cei care sunt profesioniști în domeniu, care ar trebui să aibă cea mai mare încredere în acest vaccin, ei sunt primii care au dat tonul negativ, astfel încât au creat mari semne de întrebare la nivelul societății.

Noi avem și grupuri de părinți, care indiferent de presiuni, nu se vor vaccina. Nici ei, nici copiii. Când aud de vaccin, își dau ochii pe spate și este dreptul lor să facă asta”, a mai transmis Cristache.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În opinia lui Cristache, Guvernul nu a comunicat eficient cu profesorii și părinții.

„În primul rând, nu trebuie să te vaccinezi de frică, ci pentru că ai ajuns la convingerea că acest vaccin te ajută să-ți reiei viața de zi cu zi și în primul rând, sănătatea familiei. Că apoi poți să intri apoi în diverse locuri, la mall de exemplu, e cu totul altceva.

În școli nu a venit nimeni să spună care sunt beneficiile vaccinului și lucrurile mai puțin bune, precum efectele adverse. Dar cine să vină?!”, a mai punctat reprezentantul părinților.

În prezent, toate școlile din România sunt închise, iar reprezentantul FNAP nu vede perspective optimiste.

„După greșelile care sunt făcute de actualul ministru al Educației, mai deloc. Probabil, în primăvară.

Ei le-au închis și pe cele din mediul rural, acolo unde rata incidenței este extrem de mică”, a mai declarat Cristache.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate