joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEAmbasadorul UE în Madagascar, somat să părăsească statul african: În diplomație există...

Ambasadorul UE în Madagascar, somat să părăsească statul african: În diplomație există reguli stricte de respectat, precum a nu te implica în treburile interne ale unei alte țări

Madagascar a colicitat rechemarea Isabellei Delattre, ambasadorul UE în țara africană la scurt timp după votul unei legi care permite castrarea chimică a autorilor de violuri comise împotriva copiilor sub zece ani. Delattre a criticat această lege spunând ca este contrară tratatelor internaționale scrie Le Figaro.

„Motivul pentru care am cerut înlocuirea ambasadorului european este că a existat amestec în afacerile interne ale statului malgaș”, a precizat Rafaravavitafika Rasata, ministrul malgaș al Afacerilor Externe în cadrul unei conferințe de presă citate de RFI.

„În domeniul relațiilor diplomatice, există reguli stricte de respectat”, precum „a nu se implica în treburile interne ale unei țări”, a precizat ea.

Curtea Constituțională din Madagascar a validat, în februarie, castrarea chimică a „autorilor de viol comis asupra copiilor sub zece ani”. La scurt timp, ambasadorul UE, Isabelle Delattre, a zis că această lege este contrară tratatelor internaționale.

Declarația sa a stârnit fiori în rândul autorităților malgașe. Șeful diplomației malgașe a contactat astfel Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe.

Ulterior, Rafaravavitafika Rasata și-a exprimat „nemulțumirea” față de conferința de presă a ambasadorului. Ministrul malgaș a cerut Bruxelles-ului „să-și înlocuiască ambasadorul”.

Cel mai probabil, Isabelle Delattre își va părăsi funcția în iulie-august.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE