ACTUALITATEPreședintele Serbiei spune că i s-a transmis de către reprezentanții Germaniei și...

Președintele Serbiei spune că i s-a transmis de către reprezentanții Germaniei și Franței că Putin a ridicat o „nouă cortină” și fiecare țară trebuie să-și aleagă tabăra

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a declarat într-o conferință de presă că reprezentanții Germaniei și ai Franței i-au transmis că Belgradul trebuie să aleagă o tabără: fie cea a Occidentului, fie cea a Rusiei.

Conform liderului sârb, reprezentanții celor două puteri europene i-au spus că președintele rus, Vladimir Putin, a instituit o nouă „cortină” și fiecare țară trebuie să aleagă de ce parte se poziționează.

„Aseară am avut o conversație de două ore cu reprezentanții lui Olaf Scholz și Emmanuel Macron, care ne-au transmis o propunere care ar trebui să ducă la o soluție finală și imediată, așa cum zic ei, la problemele pe care le înfruntăm legate de Kosovo. Nu trebuie să vă spun că nu a fost o conversație ușoară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Am fost informat că Putin a „ridicat o cortină” și acum este la latitudinea fiecăruia să declare de care parte a ei vrea să fie: de partea cortinei unde nu există economie sau de partea succesului, unde se află ei”, a spus Vucici, citat de B92.

Reamintim că Serbia este în negocieri de aderare la Uniunea Europeană, dar în același timp a refuzat să impună sancțiuni Rusiei, din cauza războiului din Ucraina.

Pe de altă parte, Serbia nu recunoaște anexarea Crimeii de către Rusia, dar nici independența Kosovo, pe care o susțin marile puteri europene și SUA.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate