duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEMihail Neamțu: Klaus Iohannis a transformat lenea în sfidare și prostia într-o...

Mihail Neamțu: Klaus Iohannis a transformat lenea în sfidare și prostia într-o veritabilă politică națională. Simbolic vorbind, este groparul democrației din România

Teologul și scriitorul Mihail Neamțu îi face un portret necruțător președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că este „groparul democrației din România”.

Pe blogul său, Neamțu îl critică pe Iohannis pentru cum i-a lăsat de izbeliște pe românii din afara granițelor, a refuzat dezbaterea electorală în 2019 sau a sfidat milioane de creștini la referendumul pentru familie.

„N-am să comentez nici partizanatul strident și susținerea fanatică oferită lui Florin Cîțu, pe care nu s-a sfiit să-l umilească după doar câteva luni de mandat. Spun doar atât: K.W.I n-a avut reflexul elementar de-a respecta prevederile Constituției României:

• A condus diplomația română cu amatorism provincial, neglijând românii din marea Diasporă și din vecinătatea imediată (Serbia, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova), fără să bifeze vreo realizare palpabilă pentru economia, demografia sau cultura națională.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu( click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

• N-a catadicsit, de atâtea dăți, să facă un minim briefing de presă la plecarea sau revenirea în aeroport. Și-a aruncat, în schimb, paltonul pe capota unei mașini de protocol.

• A refuzat cu abjectă condescendență orice dezbatere electorală în anul 2019, când știm că esența democrației este dialogul.

• N-a informat poporul român cu privire la acordurile bilaterale încheiate cu alte țări.

• N-a exercitat niciodată rolul de mediator între partide, încălcând litera și spiritul Constituției.

• A avut mai întotdeauna un program de pensionar care n-a depășit 1-2 ore de întâlniri protocolare, fără relevanță pentru frământările românilor.

• Nu și-a asumat nicio decizie dificilă și nicio înfrângere evidentă. Dimpotrivă: a demonizat vocile care l-au criticat.

• A sfidat milioane de creștinii care s-au dus la Referendumul pentru familie, numindu-i infatuați. A îmbrățișat agenda neomarxistă împotriva convingerilor copleșitoarei majorități a cetățenilor români, care văd în creștinism o busolă morală pentru lumea civilizată.

• A tolerat imixtiunea gravă a serviciilor în viața politică a partidelor.

• A aprobat îndatorarea enormă a viitoarelor generații, a încuviințat nepăsător prăbușirea demografică a României, amânând orice proiect de reformă constituțională și teritorial-administrativă.

• A privit cu nepăsare la transformarea României educate într-o Românie la „fără frecvență.”

• N-a avut niciun obiectiv de țară, de unde și bâlbele enorme, la final de mandat, pe tema Schengen.

• A ucis atmosfera de libertate și dialog democratic în sânul Partidului Național Liberal care l-a trimis în două rânduri la Cotroceni.

De aproape zece ani, Klaus Iohannis a transformat lenea în sfidare și prostia într-o veritabilă politică națională. Iată de ce cred că, simbolic vorbind, el este groparul democrației din România”, a scris Mihail Neamțu.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate