ACTUALITATEMarșul pro-LGBT „Bucharest Pride” se va desfășura se va desfășura pe Calea...

Marșul pro-LGBT „Bucharest Pride” se va desfășura se va desfășura pe Calea Victoriei, dar nu cum doreau activiștii

După o nouă rundă de discuții, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat organizarea de către Asociația Accept a marșului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei sâmbătă 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane, informează stiripesurse.ro.

Primăria Capitalei a declarat că proiectul „Străzi deschise”, ce avea loc în fiecare weekend pe Calea Victoriei, va fi suspendat pentru ziua în care se va desfășura marșul.

„Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul „Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare.”, a transmis Primăria Capitalei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Astfel, marșul pro-LGBT va avea loc în ultima zi de post, cu o zi înainte de praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Asociația organizatoare ceruse ca 10.000 de persoane să aibă acces la eveniment, în schimb PMB a anunțat că nu poate permite decât accesul la 500 de participanți.

Chiar și așa, Asociația Accept, sprijinită de unii politicieni USR, a anunțat că va mărșălui oricum pe Calea Victoriei, punând presiune pe autoritățile locale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Până la urmă, activiștii au trebuit să accepte participarea a 500 de persoane, nu 10.000 așa cum își doreau.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate