ACTUALITATERevista „Time” scrie despre „Istoria secretă a campaniei din umbră care a...

Revista „Time” scrie despre „Istoria secretă a campaniei din umbră care a salvat alegerile” de Trump: O conspirație care s-a desfășurat în culise

Celebra revistă Time scrie despre „conspirația care s-a desfășurat în spatele cortinei, una care a restrâns protestele și a coordonat rezistența din partea CEO-urilor”. Este vorba despre felul în care „America corporată s-a întors împotriva lui [Trump]”, scrie Time.

„Sute de lideri din bussiness, mulți dintre cei care i-au susținut candidatura și politicile, i-au cerut să conceadă rezultatul. Președintele a simțit că ceva nu este la locul său: Totul era foarte, foarte ciudat. La câteva zile de la alegeri, am fost martorii unui efort orchestrat pentru a unge un câștigător, în timp ce state cheie încă numărau voturile”. Într-un fel, Trump avea dreptate”, a scris celebra publicație americană.

În continuare, „Time” detaliază modul în care s-a format o „alianță informală între activiști de stânga și titanii de bussines”, care a avut ca scop „menținerea păcii și opoziția la asaltul lui Trump asupra democrației”. Referința este la folosirea „impulsului” protestelor de după uciderea lui George Floyd în scopuri electorale și controlarea lor pentru a nu produce pagube economice prea mari.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Practic, Time detaliază cum s-a coordonat „o vastă și nepartizană campanie pentru a proteja alegerile”, care a activat, conform sursei citate mai mult de un an.

Toate cele acuzate de președintele Trump că s-ar fi întâmplat sunt confirmate în detaliu, iar acuzațiile acestuia sunt considerate dezinformări, pe care „alianța” menționată mai sus s-a ocupat să le demonteze.

De altfel, voturile pe care președintele Trump le-a denunțat ca fiind ilegale, sunt considerate legitime și doar „acoliții acestuia de la nivel de stsat au încercat să le blocheze utilizarea, în timp ce avocații săi au adus zeci de procese false pentru a face mai dificilă votarea – o intensificare a moștenirii de tactici supresive a GOP(Partidul Republican”.

„Aceasta este povestea din interior a conspirației pentru salvarea alegerilor din 2020, bazată pe accesul la funcționarea interioară a grupului, documente nemaivăzute și interviuri cu zeci de persoane implicate din întregul spectru politic. Este povestea unei campanii fără precedent, creative și hotărâte, al cărei succes dezvăluie, de asemenea, cât de aproape a ajuns națiunea la dezastru. „Fiecare încercare de a interfera cu rezultatul adecvat al alegerilor a fost învinsă”, spune Ian Bassin, cofondator al Protect Democracy, un grup nepartizan de promovare a statului de drept. „Dar este extrem de important ca țara să înțeleagă că nu s-a întâmplat întâmplător. Sistemul nu a funcționat magic. Democrația nu se autoexecută. ”

De aceea, participanții doresc să se spună istoria secretă a alegerilor din 2020, chiar dacă sună ca un vis apărut de febră paranoică – o cabală bine finanțată de oameni puternici, care variază între industrii și ideologii, care lucrează împreună în culise pentru a influența percepțiile, a schimba regulile și legile, orientează mediatizarea și controlează fluxul de informații”, scrie Time.com.

Arhitectul întregii lucrători este Mike Podhorzer, consilier al președintelui celei mai mari uniuni sindicale din America, cel care este cunoscut pentru „insiderii” democrați ca magicianul „unora dintre cele mai mari avansuri în tehnologie politică în ultimele decade.

Acesta a plecat de la premisa că președintele Trump nu poate câștiga corect alegerile. „Nu eram pregătiți pentru cele mai posibile rezultate – Trump pierde și refuză să recunoască și Trump câștigă votul electoral (în ciuda pierderii votului popular) prin coruperea procesului electoral în state cheie”, a spus e.

Articolul detaliază și felul în care protestele de după uciderea lui George Floyd au fost folosite de către organizatorii acestora, „au vrut să le valorifice impulsul pentru alegeri, fără a permite ca acesta să fie cooptat de politicieni”.

„Majoritatea acestor organizatori au făcut parte din rețeaua lui Podhorzer”, scrie Time.

La această alianță s-a alăturat curând și Camera de Comerț a Americii. Împreună, s-a hotărât emiterea unei declarații comune, în care „au promis angajamentul comun al organizațiilor lor pentru alegeri corecte și pașnice. Ei și-au ales cuvintele cu atenție și au programat lansarea declarației pentru un impact maxim. Pe măsură ce se finaliza, unii lideri creștini și-au semnalat interesul de a se alătura, lărgind și mai mult acoperirea acestuia”.

Alianța a decis și când e momentul în care protestarii de sub controlul lor să iasă în stradă. „Am vrut să fim conștienți de momentul potrivit pentru a apela la mutarea maselor de oameni pe stradă ”, a spus Angela Peoples, director al Democracy Defense Coalition, o alianță de ong-uri progresiste.

Finalul este apoteotic. „Este uimitor cât de aproape am fost, cât de fragil este totul. Este ca atunci când Willy E. Coiotul (personaj din desene animate) fuge de pe vârful muntelui – dacă nu te uiți în jos, nu cazi. Democrația noastră poate supraviețui numai dacă toți credem și nu ne uităm în jos”, a spus Jeff Timmer, fost director executiv al Partidului Republican din Michigan, fost oponent al lui Trump, parte și el a marii „alianțe”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...