luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEMAPN afirmă că bucăți dintr-o dronă „similară celor folosite de armata rusă”...

MAPN afirmă că bucăți dintr-o dronă „similară celor folosite de armata rusă” au fost găsite la Nufăru

Ministerul Apărării Naționale afirmă că echipa mixtă de cercetare și verificare deplasată pe 13 septembrie în raionul aflat la aproximativ 1.5 km Est de localitatea Nufăru, județul Tulcea, a descoperit bucăți de dronă, pe care le-a expertizat.

Într-un comunicat de presă, MAPN susține că „ fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident”.

MAE îi convoacă pe ruși

Ulterior în cursul zilei de miercuri, Ministerul de Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, într-un comunicat de presă, că îl va convoca de urgență pe ambasadorul rus în țara noastră, după ce noile fragmente de dronă au fost găsite în județul Tulcea.

De asemenea, MAE menționează că i-a informat pe aliații din cadrul NATO despre ultimul incident de la granița cu Ucraina și „protestează ferm” față de violarea spațiului aerian al României.

Este pentru a treia oară în ultimele două săptămâni când posibile fragmente de drone sunt găsite pe teritoriul României. Inițial, pe 6 septembrie, Armata a anunțat că bucăți care pot fi dintr-o dronă lansată de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, au fost găsite în satul Plauru, care se află vizavi de portul ucrainean Ismail.

Ulterior, pe 9 septembrie, MApN a precizat că alte fragmente dintr-o dronă rusă au fost găsite la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru, după ce au fost sesizați de autoritățile locale.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate