marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEIronie: Ministrul ȘTIINȚEI din Israel s-a infectat cu COVID-19 după ce s-a...

Ironie: Ministrul ȘTIINȚEI din Israel s-a infectat cu COVID-19 după ce s-a imunizat cu a treia doză de vaccin

La doar câteva zile după ce s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, reprezentanta Științei, Tehnologiei și Spațiului, Orit Farkash-Hacohen, în vârstă de 51 de ani, a fost confirmat infectată, duminică, 22 august.

Potrivit The Jerusalem Post, reprezentanta Științei se află, în prezent, în carantină. De sarcinile guvernamentale se ocupă de acasă, notează presa internațională.

Cu mai puțin de o săptămână în urmă, reprezentanta Științei și Tehnologiei a fost vaccinată cu a treia doză de ser imunizator împotriva coronavirusului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Orit Farkash-Hacohen este, de profesie, avocat și, în prezent, ocupă funcția de ministru al Științei, Tehnologiei și Spațiului. Anterior, a fost ministru al Afacerilor Strategice și ministru al Turismului, membru al Knesset (Parlamentul Israelului – n.r.) și președintă a Autorității pentru Electricitate.

În Israel, peste un milion de cetățeni s-au vaccinat cu a treia doză de vaccin, a cărei campanie de imunizare se desfășoară într-un ritm accelerat. Cu toate acestea, autoritățile înregistrează foarte multe cazuri de infectare.

Cazurile de infectare cresc în Israel, în ciuda vaccinării

Potrivit premierului Naftali Bennett, „este în act o cursă între răspândirea variantei Delta și campania de vaccinare. Trebuie să fim pregătiți să facem față unei situații în care există o creștere simultană a internărilor în toate spitalele. Trebuie să câștigăm timp, pentru ca campania de vaccinare să aibă efect”, a adăugat Bennett. Începând cu 30 iulie, a treia doză de vaccin Pfizer a fost administrată la 713.000 de persoane de peste 60 de ani, care s-au vaccinat cu două doze în urmă cu mai bine de cinci luni. Problema este, în schimb, că primele două vaccinări în rândul tinerilor merg lent.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Israelul a fost una dintre țările virtuoase în gestionarea situației de urgență Covid, dar numeroasele persoane (aproximativ un milion) care nu au răspuns campaniei de vaccinare și care, în ciuda faptului că au putut să se vaccineze până acum și nu au făcut-o, cântăresc acum în „explozia” de noi infecții”.

Pentru a face față situației de urgență, guvernul israelian a reintrodus noi restricții: de miercuri, certificatul verde va fi aplicat pentru vârsta de 3 ani și peste. În centrele comerciale și zonele comerciale va fi introdus „Codul Violet”, adică prezența maximă a unei persoane la fiecare șapte metri pătrați. În paralel, guvernul a aprobat o alocare extraordinară de fonduri pentru spitale pentru a-și consolida imediat structurile.

Capitolul călătorii și deplasări: pentru persoanele care aterizează la Tel Aviv din aproximativ treizeci de țări (inclusiv Italia), carantina este obligatorie, chiar dacă sunt vaccinate sau vindecate de COVID-19. De asemenea, este interzis israelienilor, în afară de cazurile excepționale, să călătorească în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, Spania, Turcia și Cipru.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE