ACTUALITATEÎncep din nou controalele în biserici? Iată afișul pe care preoții sunt...

Încep din nou controalele în biserici? Iată afișul pe care preoții sunt sfătuiți să-l pună la intrarea în lăcașul de cult

„După ceva vreme, azi ne-au vizitat din nou. Fără mandat, fără să prezinte un ordin. Doar în uniforme. În timpul Sfintei Liturghii. Că sunt mulți în biserică, că nu avem la străniile de pe margine un scaun da, unul nu. Că ne dau amendă…Că revin. Și dacă nu le convine, mă amendează. A venit epitropul în viteză să-mi comunice. Eram la heruvic. M-am enervat, s-a dus tot duhul de rugăciune pe apa sâmbetei”, a scris pe facebook un cunoscut preot din provincie.

În replică, pe baza informațiilor juridice făcute public de către avocatul Dan Chitic la începutul lunii noiembrie, s-a făcut un afiș pe care preoții sunt sfătuiți să-l lipească la intrarea în biserici.

Pe afiș se menționează că „intrarea fără mandat emis de către organele statului în lăcașul de cult constituie Abuz în Serviciu (art.297 cod penal) și împiedicare a exercitării libertății religioase (art.381 cod penal)”.

De asemenea, polițiștii sunt avertizați că dacă vor ignora aceste prevederi, „ne vom adresa organelor în drept cu plângere penală împotriva dvs”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...