joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEIndustria românească, la pământ. O fostă fabrică de covoare se transformă în...

Industria românească, la pământ. O fostă fabrică de covoare se transformă în parc de retail, iar singura rafinărie de alumină din România OPREȘTE producția din cauza prețurilor la gaze și energie

Faimoasa fabrică de covoare de la Cisnădie, din județul Sibiu, care avea mii de angajați în perioada comunismului și care producea în special pentru export, se transformă în parc de retail, în urma unei investiții de 11 milioane de euro făcută de Grupul maltez Zacaria, anunță Profit.ro, citat de Rost.

Zacaria Retail Park Cisnădie va ocupa o suprafață închiriabilă de 9.000 de metri pătrați. Situat în zona centrală din Cisnădie, noul parc de retail va fi dezvoltat prin reconversia unei foste fabrici de covoare, pe o suprafață totală de 11.500 de metri pătrați, care include suprafața închiriabilă din proiect cât și un supermarket.

Orașul Cisnădie are o populație înregistrată de peste 24.000 de locuitori, suplimentată și de alți 10.000 – 15.000 de rezidenți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, fabrica Alum Tulcea, singura rafinărie de alumină din România, își sistează producția, „din cauza creșterilor permanente și nejustificate a costurilor la gaze și energie, la care societatea nu mai poate face față”, anunță Tulcea noastră, publicație citată de Rost.

În urma acestei decizii, începând cu data de 1 august 2022, sute de angajați își vor pierde locul de muncă. Concret, din cei 710 angajați, 451 de angajați vor fi disponibilizați. Cei 259 de oameni care vor rămâne la muncă sunt cei de la întreținere, cercetare și dezvoltare, pentru că uzina va mai păstra deschise câteva secții care au în lucru alte tipuri de produse decât alumina calcinată brută, notează sursa citată.

Potrivit site-ului oficial, Alum Tulcea este singura rafinărie de alumină din România, cu o capacitate de producție de 600.000 tpa. Cea mai mare parte a aluminei fabricate la Tulcea este utilizată de Alro, pentru producerea aluminiului. În 2009, Alum a fost repornit după un program de modernizare și retehnologizare, început în februarie 2007.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate