sâmbătă, iulie 13, 2024
ȘTIRIUcrainenii au furnizat Antenei 3 locul unde ar fi căzut dronele rusești...

Ucrainenii au furnizat Antenei 3 locul unde ar fi căzut dronele rusești în România. MAPN se vede nevoit să admită că ar putea fi bucăți de dronă pe teritoriul național

Ministrul Apărării Naționale (MAPN), Angel Tîlvăr, a spus că în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, au fost găsite urme ce pot fi dintr-o „dronă rusească”.

Recunoașterea oficialului guvernamental vine după ce Antena 3 a primit informații din partea Ucrainei despre locul unde ar fi căzut drone rusești, iar postul de televiziune s-a dus să verifice.

„S-a văzut că într-un interval destul de redus din punct de vedere temporal au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilitaților portuare şi a depozitelor ucrainene, motiv pentru care cred că este important să întărim măsurile de vigilență. Vom avea mai multe puncte de observație, mai multe patrule. În același timp, echipamentele pe care le folosim, care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în continuare funcționale și într-o fază de precauție și de atenție crescută.

 

Pentru că noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuții în spațiu public și confirm că în această zonă s-au găsit bucăți care pot fi de dronă.

O să merg la Chilia, am fost aici la Plauru, sunt însoțit și de prefectul județului, am vorbit și cu primarul de aici și apoi o să merg la Galaţi, pentru că și Galaţiul, chiar dacă este la o distanță destul de mare de Reni, cred că este un oraș cu autoritățile pe care trebuie să discutăm din nou pentru a-i asigura de faptul că ne dorim ca România viața să se desfășoare normal, iar contribuția pe care ne-o putem aduce la asta este una pe care ne-o asumăm.

Nu s-a pus problema pentru că nu sunt elemente care să genereze pericolul ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare”, a declarat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Purtătorul de cuvânt al MAPN a declarat pentru Agerpres că urmează să fie determinată proveniența dronelor.

Potrivit lui Spînu, în cursul nopții de marți spre miercuri, echipele MApN au descoperit elemente care ar putea fi resturi de dronă, dar o investigație se va desfășura, pentru a afla proveniența dronelor. Purtătorul de cuvânt al MApN a subliniat că nu se poate face o legătură de cauzalitate între aceste resturi şi atacurile anterioare asupra țintelor ucrainene de la granița cu România, scrie Agerpres.

Aceste evenimente vin pe fondul insistenței oficialilor ucraineni că în timpul atacurilor rusești de la Dunăre, ar fi fost lovit și teritoriul României. MAPN și MAE au negat vehement, până acum.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Kazarii au furnizat Antenei 3 locul unde ar fi căzut dronele rusești în România? Cine crede Antana3 sau pe Radu Tudor care ne dadeau secvente dintr-un joc electronic mintind ca sunt de pe frontul ucrainian?

  2. Foarte drăguți “prietenii” ucrainieni, cum le știu ei pe toate, de pe malul celălalt, fix exact la milimetru unde au cazut bucătile de dronă. Nu mai au soldați și s-au gândit că ar fi bine ca proștii de români să înghită gălușca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE