ACTUALITATECând i se pune în vedere să respecte legea, lobby-ul LGBT acuză...

Când i se pune în vedere să respecte legea, lobby-ul LGBT acuză că este „boicotat”. Răspunsul Primăriei Capitalei la acuzele asociației Accept

Asociația Accept, organizatoarea marșului homosexualității din București, nu a acceptat nicio variantă legală în ceea ce privește acest eveniment, precizează Primăria Capitalei (PMB) într-un comunicat.

Instituția face referire la faptul că activiștii LGBT nu au primit autorizație din partea instituției conduse de Nicușor Dan pentru organizarea marșului pro-homosexualitate din București.

În comunicatul trimis redacției, PMB arată că nu a putut fi de acord cu locația propusă de lobby-ul LGBT din motive de siguranță.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Marșul Bucharest Pride nu se poate desfășura pe Calea Victoriei, pentru că nu sunt întrunite condițiile legale de organizare a adunărilor publice prevăzute în art. 2 din Legea 60/1991”, se arată într-un comunicat al PMB. Conform documentului, nu pot fi organizate adunări publice în locații care pot să pună în pericol participanții Primăria precizează că i-a avertizat pe participanți asupra faptului că pe traseul propus de ACCEPT „va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți”. Asta deoarece Calea Victoriei devine pietonală în weekend, în cadrul proiectului „Străzi deschise”. Instituția condusă de Nicușor Dan mai scrie în comunicat că rămâne deschisă pentru noi discuții cu reprezentanții Asociației, „în speranța ajungerii la o poziție comună”.

De asemenea, s-a cerut autorizație pentru un eveniment cu 10.000 de oameni, când condițiile legii permit doar maxim 500 de persoane.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a propus ca „Marșul Bucharest PRIDE” să fie organizat fie în aceeași locație, dar într-o altă zi, fie în aceeași zi dar într-o altă locație, pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, cu un număr de participanți adaptat condițiilor sanitare actuale și cu respectarea normelor curente privind adunările publice.

Potrivit PMB, organizatorii „Marșului Bucharest PRIDE” au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanți, fapt care contravine Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o limită superioară de 500 de participanți la mitinguri și demonstrații. Reprezentanții Asociației Accept au respins pentru moment alternativele prezentate pentru organizarea evenimentului propus, se mai arată în comunicatul PMB.

În replică, Asociația Accept a declarat că PMB ar boicota marșul și a protestat în fața instituției în cursul zilei de vineri.

Afirmația este contrazisă de dicționarul limbii române, unde este explicat ce înseamnă termenul de „boicot”: Sistare organizată (totală sau parțială) a relațiilor cu o persoană, cu o organizație sau cu un stat în semn de protest față de anumite acțiuni ale sale.

Din comunicările celor două părți rezultă că nu este vorba de așa ceva, ci de refuzul unei asociații de a respecta prevederile legale invocate de Primăria Municipiului București.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. este exact ce fac zionistii cad sunt atacati si se apara prin “anti-semitism”. Brusc devin si “evrei” atunci cand sunt atacati in ideologie. ideologiile se apara prin scuturile ipocriziei si manipularii. zionism – miscare ideologica expansionista de control mondial financiar infiintat in jurul lui 1900 de un grup de evrei. iudeii/evreii resping zionismul. in urma cu 10 ani se faceea diferenta in wikipedia intre zionism si semitism. aceasta diferenta a fost eradicata de #noul normal, pentru ca amestecand notiunile lumea sa fie confuza iar zionistii sa se poata apara sub umbrela sionismului. INFORMATI-VA, CITITI SI STAPANITI ADEVARUL! zionistii au fost in spatele lui hitler in planul eugenic al supra-omului si ridicarii unu imperiu orwellian. asta se intampla si acum. acum au mai multa tehnologie si se vor folosi de ea pentru control total si manipulare. zionismul mondial al #marii resetari, ridica segregari in toata lumea. ei ne studiaza de zeci de ani, pe teritorii. ce acceptam si ce nu. si asta vor face: ideologia urii. numai dezbinand omenirea o vor putea controla. impingandu-ne sa ne luptam intre noi.

  2. Discriminismul e o ideologie bună să smulgi privilegii.

    Dacă ai chef să blochezi circulația o zi pe megabulevardul megacapitalei, de ce să nu blochezi circulația să atragi atenția tuturor ce frumos sexual ești tu pe bulevard? Dacă cineva se opune exhibiționismului pac! este om rău la suflet – amendă și dat afarră.

    Asta-i schema.

  3. Marsul iubitorilor de sex prin intestinul gros trebuie interzis si punct. Atât! Spurcăciunile astea nu au ce marş să facă în România!!! Să facă marş în iadul de unde s-au întrupat, nu într-o ţară ortodoxă!!! România nu este sodoma şi gomora!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate