luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATESfidarea legii: Asociația Accept anunță că va mărșălui pe Calea Victoriei, chiar...

Sfidarea legii: Asociația Accept anunță că va mărșălui pe Calea Victoriei, chiar dacă PMB nu a autorizat mitingul. Un eurodeputat USR spune că va interveni și el

Asociația Accept, organizatoarea Bucharest Pride, a chemat simpatizanții să participe la marșul pe care-l organizează, sâmbătă 14 august, pe traseul stabilit inițial, deși nu a primit autorizație din partea Primăriei Capitalei (PMB).

Pe pagina de facebook a respectivei asociații, membrii și simpatizanții sunt chemați să participe la parada de sâmbătă, pentru a celebra „vizibilitatea comunității LGBTI+ din România”.

„La Marșul Bucharest Pride 2021 celebrăm vizibilitatea comunității LGBTI+ din România. Sâmbătă, 14 august, colorăm Calea Victoriei în culorile iubirii și sărbătorim împreună 20 de ani de la dezincriminarea homosexualității în România.
💙 Programul evenimentului:
17: 00 – 18:00 – Ne întâlnim la intersecția Calea Victoriei cu Piața Victoriei.
18:00 – 19:00 – Pornim în marș pe Calea Victoriei și parcurgem traseul de 2.3 km, până în Piața Universității.
19:00 – 20:30 – Finalizăm marșul în Piața Universității.
🌈 Come Out. Speak Up.
🏳️‍🌈Un eveniment Bucharest Pride 2021, organizat de ACCEPT.
🎨 Grafică de Maic Calotă”, se arată pe siteul ONG-ului.

De-asemenea, europarlamentarul Nicu Ștefănuță, de la USRPLUS a anunțat că a luat legătura cu Primarul Capitalei și a promis că „va face tot ce le stă în putință” pentru ca marșul să aibă loc așa cum dorește Asociația Accept.

„Membrii comisiei de ordine publică au refuzat ruta pe Calea Victoriei a Marșului “Bucharest Pride 2021” din 14 August, oferind o rută alternativă pe bulevardele Kiseleff – Magheru, sau mutarea paradei vineri, pe 13 august.

Asociatia Accept consideră că ruta alternativă nu e o soluție bună deoarece siguranța participanților nu poate fi garantată din cauza traficului.
Am luat încă de ieri legătura cu primarul capitalei, Nicușor Dan, cu reprezentanții MozaiQ și Accept și cu membrii #Renew4Equality din Parlamentul European.
Voi face tot ce stă în putință ca să găsim o soluție împreună în așa fel încât Marșul Bucharest Pride să aibă loc în siguranță. Avem deja câteva variante posibile pe masă.
După revolta societății împotriva legii homofobe maghiare, a zonelor libere poloneze LGBTI și a altor cazuri de homofobie, autoritățile de la București ar trebui să profite de această ocazie pentru a-și arăta adevăratele culori, culorile toleranței și incluziunii. 🏳️‍🌈
Până luni sper să avem o decizie finală cu privire la organizare. Vă țin la curent.
#loveislove #bucharestpride2021”, a scris Ștefănuță.
Nicu Ștefănuță este un binecunoscut susținător al lobby-ului LGBT. El a fost unul dintre votanții raportului Matic. 
De asemenea, el a participat la o conferință de presă unde Asociația Accept a prezentat un sondaj interpretat manipulator pentru a sugera o creștere a susținerii pentru relațiile LGBT în România.
Despre Ștefănuță, istoricul Marius Oprea scria: „Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, de la Sibiu, susţinut de Dan Barna, şi-a început cariera politică fiind membru PD şi asistent la cabinetul parlamentar al Monicăi Iacob Ridzi. Părinţii săi, Paraschiva şi Nicolae, au fost membri ai PSD, dar simţind cum se schimbă vîntul, au trecut în 2005 în barca Partidului Democrat – astfel, Nicolae Ştefănuţă a reuşit să-şi păstreze funcţia de şef al Direcţiei Veterinare, iar doamna, Paraschiva, a devenit directoarea Oficiului Judeţean pentru Consultanţă Agricolă Sibiu. În acest caz, fiul le-a arătat părinţilor calea spre schimbare. Spre o nouă politică, fără penali. E drept, tatăl său a avut o problemă mică cu un dosar, pentru că a cumpărat aparatură de laborator în mai multe rînduri de la acelaşi furnizor, fără licitaţie, dar nu asta ar fi fost problema, dacă preţul n-ar fi fost mai mare de şapte ori decît cel al pieţei”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. si nici un militian nu se va atinge de ei (sic!) si asa incepe “lupta de clasa” si “discriminarea” tovarasi. iar statul nu va reactiona pentru ca este platiti si santajat de m u ie. pentru ideologii nu exista reguli. regulile orwelliene sunt sunt “decat” pentru noi. ei spera sa ridice anarhia in acest fel. dictatura celor putini asupra celor multi. au marsalui pe strazi de ani de zile si nu i-a bagat nimeni in seama. acum vor mai multe drepturi decat noi pentru ca sunt incurajati ca sunt “speciali si merita”. sper ca militiaa sa dea amenzi asa cum a facut-o impotriva romanilor care au iesiti sa isi ceara LIBERTATEA in strada….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE